23948sdkhjf

Arkitektkonkurrence kickstarter stort Viborg-projekt

Planerne for Banebyen omfatter blandt andet et nyt gymnasium og en bro over baneterrænet.
Mercantec, Viborg Kommune og Realdania er gået sammen om at udskrive en samlet projektkonkurrence om udformningen af et nyt midtbygymnasium til cirka 1.100 elever og en ny bro – Banebroen. Den samlede byggesum for de to projekter er på cirka 250 mio. kr.

Banebroen bliver en cykel- og gangbro, der kommer til at gå på tværs af jernbanen fra biblioteket til den nye bydel syd for banen. Midt på denne strækning kobler broen sig på det kommende midtbygymnasium, der får omkring 1.100 elever og 110 ansatte.

- Ikke mindst takket være Mercantecs store engagement i Banebyen kan vi nu stille en opgave, der giver unik mulighed for at skabe helhed og sammenhæng i hele området omkring banebroen, midtbygymnasiet og det kollektive trafikknudepunkt omkring stationen, siger borgmester Torsten Nielsen.

Konkurrencen, der udskrives i september, skal også resultere i forslag til en overordnet disponering af byggemulighederne omkring den sydelige del af banebroen. Henover sommeren udvælges fem teams, der skal komme med bud på opgaven. Den endelige vinder udpeges i marts 2016. Dermed kan projektering og udførelse af de konkrete anlæg komme i gang med forventet færdiggørelse og ibrugtagning i slutningen af 2018.

En levende, banebrydende og bæredygtig bydel
Mercantecs nye midtbygymnasium skal samle Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium og får plads til cirka 1.100 elever og 110 ansatte. Der er tale om et byggeri på cirka 13.000 kvadratmeter med en forventet byggesum på cirka 190 mio. kr.

Viborg Banebro bliver 230 meter lang og koster cirka 60 mio. kr. Realdania har givet tilsagn om at støtte med 25 mio. kr., mens Viborg Byråd i budgettet for 2015-2018 har afsat 42 mio. kr. inklusiv fondsafgift. Hensigten med broen er at skabe sammenhæng på tværs af banen og ændre Viborg Baneby fra et isoleret forstadsområde til en levende, banebrydende og bæredygtig bydel.

Viborg Byråd har herudover i budgettet afsat 58 mio. kr. til medfinansiering af andre infrastrukturprojekter i Viborg Baneby, såsom stationsparkeringspladser, Hærvejen, ny fordelingsvej, Den Grønne Sti, mm. Byrådet investerer samlet ca. 191 mio. kr. i banebyområdet, inklusiv ny banevej og Banebroen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109