23948sdkhjf

Greves skolebygninger trænger til et løft

Tilstandsrapport viser et samlet behov for 365 millioner kroner, hvis rapportens anbefalinger skal imødekommes.
Rådgivningsvirksomheden Rambøll anbefaler, at skolebygningerne i Greve bliver renoveret for i alt 365 millioner kroner over de næste 10 år. Det fremgår af en såkaldt tilstandsvurdering og vedligeholdelsesplan, som ingeniørfirmaet har lavet for kommunen. Det skriver Greve Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har bedt om tilstandsvurderingen for at få et overblik over, hvordan vi kan bruge vores penge på området mest effektivt og målrettet, så vi indhenter det efterslæb på vedligeholdelse, vi øjensynligt har, siger borgmester Pernille Beckmann.

- Det her kan ikke klares med en kærlig hånd og en spand maling. Vores skoler trænger til meget mere end det. Det ved mange medarbejdere, forældre og skolebørn allerede. Og det fremgår tydeligt af Rambølls undersøgelser, tilføjer hun.

Rapporten bliver behandlet i ”Skole 2018” udvalget i denne uge, og byrådet drøfter den i juni måned.

- Vi skal tænke i helheder. Vi har skolebygninger, som kræver store investeringer. Vi har færre børn i dag, end dengang skolerne blev bygget. Vi skal gennemføre energirenoveringer. Og ikke mindst skal vi se på, hvordan vi også fysisk kan indrette vore skoler, så de understøtter den ny folkeskole. Det er endnu for tidligt at komme med løsninger, men der vil naturligvis blive arbejdet intenst med løsningsforslag i den kommende tid” siger borgmesteren.

Kommunens dagtilbud og andre bygninger bliver gennemgået på samme måde af Rambøll, men de rapporter har Greve Kommune ikke modtaget endnu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109