23948sdkhjf

Jorton skal bygge nyt Esbjerg-vartegn

Vinderprojektet i konkurrencen om Esbjergs nye fodgængerbro og havnepromenade er fundet.
Torsdag blev resultatet af den internationale konkurrence om Esbjergs nye vartegn – det såkaldte Landgangen – offentliggjort.

Vinderne er entreprenørfirmaet Jorton i samarbejde med arkitektfirmaet Cobe, stålleverandøren Valmont SM samt ingeniørfirmaerne Moe og Krabbenhøft & Ingolfsson.

Projektet etablerer en fodgængerbro og havnepromenade, der binder midtbyen, byparken og dokhavnen sammen og skaber en tiltrængt forbindelse mellem Esbjerg by og havn. Broen er samlet 280 meter lang og udføres i cortenstål, der med sin rødbrune farve vil spille sammen med havnens robuste materialer.

Det andet hovedelement i vinderprojektet er Havnepromenaden, der kommer til at løbe langs Havnegade. Mens Landgangen bygges i stål, støbes Havnepromenaden i beton, på den ene side flankeret af træer, og på den anden af en serie plantebede, siddepladser, udsigtspunkter, trapper og forbindelsesveje, der fører ind mod byen.

genetablerer sammenhæng mellem havn og by
Ifølge Dan Stubbergaard, indehaver og kreativ direktør hos Cobe, skal projektet ses som den lim, der binder by og havn sammen. Bro og promenade er tænkt og udført som en gren, der snor sig mellem de eksisterende trækroner og bunkeranlæg i Byparken, der ligger mellem byen og havnen. Undervejs skabes en række opholdspladser og udkigsposter mod byen og vandet.

- Med dette projekt genetableres såvel den fysiske som den mentale sammenhæng mellem Esbjerg by og Esbjerg Havn, som i så mange år har vendt ryggen til hinanden, siger han.

Sidste år udskrev Esbjerg Kommune i et partnerskab mellem Realdania, Den kommunale selvstyrehavn Esbjerg Havn og Udviklingsselskabet Esbjerg Dokhavn en konkurrence om Landgangen. Konkurrencen blev afviklet fra vinteren 2014 og afgjort i maj 2015. Ud over det vindende team deltog yderligere fire internationale teams i konkurrencens første fase. I anden fase konkurrerede Team Jorton og Team Ommen & Møller.

Den nye broforbindelse og havnepromenaden forventes at stå klar til ibrugtagning ultimo 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125