23948sdkhjf

Fusion skaber nyt stort arkitektfirma

KPF Arkitekter har købt Erik Møller Arkitekter.
To af Danmarks ældste arkitektfirmaer går nu sammen og skaber landets femtestørste arkitektvirksomhed med 120 medarbejdere.

Det er, ifølge administrerende direktør og partner Michael Reventlow-Mourier fra KPF Arkitekter, en nødvendig størrelse, når man skal dække de kompetenceområder, som kunderne kræver:

- I dag skal man have specialiserede kompetencer inden for alle typer af byggerier og tværgående specialister inden for blandt andet energi, sundhed, indretning og materialer. Det gør det svært at være mindre arkitektvirksomhed, siger Michael Reventlow-Mourier.

Han bliver administrerende direktør i begge to selskaber, mens nuværende direktør hos Erik Møller Arkitekter, Kirsten Anker Sørensen, har valgt at søge nye udfordringer.

Et stærkt match
En altafgørende bevæggrund for fusionen er, at de to firmaers kompetencer komplementerer hinanden. KPF Arkitekter har sine styrker inden for nybyggeri og renovering af boliger, sundhed og pleje, erhvervsbyggeri, indretning og kirker, mens Erik Møller Arkitekter er specialist i kulturarv, restaurering, institutionsbyggeri samt boligrenovering med særlig fokus på energioptimering.

Hertil kommer et særdeles stærkt geografisk match. KPF Arkitekter har kontorer i Viborg, Aalborg og Aarhus, mens Erik Møller Arkitekter har base i København.

- Vi har en størrelse i dag, som gør, at det er svært at vinde nyt land. Eksempelvis står vi i Storkøbenhavn over for et sandt boom af boligbyggerier og boligrenoveringer, og det er et marked, hvor KPF Arkitekter er langt mere på hjemmebane, end vi er. Samtidig kan vi bidrage med vores ekspertise i det jyske, hvor vi hidtil har været afhængige af eksterne partnere, forklarer partner Trine Neble fra Erik Møller Arkitekter.

De to virksomheder fortsætter under deres nuværende navne med KPF Arkitekter som moderselskab. Alle nuværende partnere i de to firmaer – tretten i alt – vil indgå i den nye ejerkreds.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156