23948sdkhjf

Fortsat nedgang i det påbegyndte byggeri

I fjerde kvartal 2007 blev der påbegyndt langt mindre byggeri end i samme kvartal året før. Dermed fortsatte den nedgang i det påbegyndte byggeri, som man også oplevede ved opgørelsen af tredje kvartal 2007.
Nedgangen i påbegyndt byggeri fortsætter. I fjerde kvartal af 2007 blev der påbegyndt langt mindre byggeri end i samme kvartal året før. Dermed fortsatte nedgangen fra 2007s 3. kvartal.

Omvendt var det fuldførte byggeri nærmest uændret – mod en lille stigning i opgørelsen af kvartalet før. Tendenserne er her vurderet ud fra tallene fra de første offentliggørelser, og tallene skal tages med forbehold, da der fortsat er stor usikkerhed angående omfanget af indberettede byggesager.

Sammenligningen mellem fjerde kvartal i 2006 (første offentliggørelse) og 2007 viser markante fald i det påbegyndte etageareal i beboelses- og erhvervsbygninger. For øvrige bygninger (kultur, fritid og institutioner) har der på den anden side været tale om en lille stigning.

Det store fald i det påbegyndte boligbyggeri fra fjerde kvartal 2006 til fjerde kvartal 2007 skyldes især et stort fald i opførelsen af etageboliger.

Det skal bemærkes, at der som følge af systemmæssige problemer i Danmarks Statistik er foretaget væsentlige revisioner af tallene for andet og tredje kvartal 2007. Der er særligt tale om en nedjustering af det påbegyndte samlede etageareal i andet kvartal af 2007 og en opjustering af det fuldførte boligbyggeri i tredje kvartal af 2007.

Opgørelsen af byggeaktiviteten skal generelt tages med forbehold, da datagrundlaget er usikkert. Det skyldes især forsinkede indberetninger til Bygnings- og Boligregisteret (BBR). Det er meget vanskeligt at korrigere for denne forsinkelse ved bearbejdningen af data, fordi forsinkelsesmønsteret til stadighed ændres.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109