23948sdkhjf

50 mand i gang på Skærbækværket

Der bliver gravet, støbt, piloteret, svejset og meget mere på Skærbækværket.
Der er travlhed på Skærbækværket. Renoveringen af værkets 250 meter lange kaj er nu tæt på at være afsluttet, og alt støbearbejde i forbindelse med renoveringen af kajen er gennemført. Nu er entreprenørerne gået i gang med jord- og piloteringsarbejder i området vest for Skærbækværkets blok 3, hvor de forbereder opbygningen af det kommende flislager.

Resterne efter de to askesiloer, der blev væltet med sprængstof i februar måned, er også blevet fjernet, og det har givet plads til at starte opbygningen af fundamentet til de kommende fliskedler.

- Selve kedelmontagen er planlagt til at starte op efter sommerferien, men inden da skal vi montere to nye røgrør i blok 2s eksisterende skorsten. Røgrørene vil blive løftet på plads i skorstenen ved hjælp af en gigantisk mobilkran, der skal løfte de cirka 16 meter lange røgrørssektioner ned i den 120 meter høje skorsten, siger projektleder i Dong Energy, Leif Høgh Sørensen, der er ansvarlig for ombygningen af Skærbækværket.

Hvis alt går efter planen, skal de nye røgrør installeres i løbet af en weekend i slutningen af juni med i alt cirka 16 løft. Men ifølge Leif Høgh Sørensen er operationen afhængig af gunstige vind- og vejrforhold, da der skal arbejdes med stor last i 145 meters højde.

Kajen tages i brug
I løbet af juni vil Skærbækværkets nyrenoverede kaj modtage det første skibsanløb, da de første store komponenter til et ny røgkondenseringsanlæg vil ankomme med skib.

- Vi får allerede nu glæde af den nyrenoverede kaj, da vi kan få store komponenter til byggeriet fragtet direkte hertil med skib fra producentens fabrikationshaller. Det giver en kortere montagetid på byggepladsen, siger Leif Høgh Sørensen.

For tiden har entreprenørerne cirka 50 folk på pladsen i forbindelse med de igangværende aktiviteter.

Leif Høgh Sørensen forventer, at Dong Energy kan begynde idriftsættelsen af anlægget til efteråret 2016, så værket kan levere fjernvarme baseret på flis fra varmesæsonen 2016/17. Hele ombygningen af Skærbækværket, som også inkluderer idriftsættelse og prøvedrift, forventes afsluttet til april 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078