23948sdkhjf

Vision 2040: Se BIG's bud på fremtidens Skive

Kæmpestore visioner om Skives fremtid blev præsenteret torsdag aften i Skive.
Visionerne indeholder blandt andet et kulturhus kaldet Blue House, der er placeret ude i fjorden, boliger med store vinduespartier frithængende ud over åen, et spirallignende udkigstårn placeret ved stien, som løber gennem ådalen. Det skriver Skive Kommune på sin hjemmeside.

BIG Blue Skive 2040 er en folkegave, som Spar Vest Fonden har foræret til byen i anledningen af sit 25 års jubilæum. Den verdenskendte tegnestue BIG med Bjarke Ingels i spidsen har stået for arbejdet med visionen.

- Det skal forstås som de store blå penselstrøg, der kan bruges i den fremadrettede udvikling af byen. Dette skal ske i et samarbejde mellem kommune, lodsejere, investorer, sagde borgmester Peder Christian Kirkegaard.

Skive skal gøres mere attraktiv
Formålet med BIG Blue Skive 2040 er at gøre Skive mere attraktiv for nye borgere. I Skive er der allerede gode muligheder for at finde job, flere pendler i dag til arbejde ind i kommunen, end der er folk, som pendler ud. Det er kommunens mål at få flere nye borgere, og i stedet for at passivt at se til mens flere og flere danskere vælger at bosætte sig i de store byer, vil Skive gøre en proaktiv indsats.

- Vi vil kæmpe med alle de midler, vi har, for at ødelægge de prognoser, vi næsten dagligt bliver præsenteret for, og bevise at de tog fejl. Blandt andet ved at udnytte de ressourcer, som vi har. De blå ressourcer. Fjorden og åen, dem skal vi bruge til at gøre vores egn til et endnu skønnere sted at bo og leve, siger Peder Christian Kirkegaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11