23948sdkhjf

Arkil øger omsætningen markant

Første kvartal af 2015 bød på 26 procents vækst i omsætningen. Årets første resultat er vanen tro et underskud
Et millionunderskud i første kvartal er normalen for anlægsentreprenøren Arkil, fordi vejret begrænser asfaltaktiviteterne.

I år er ingen undtagelse, men det lykkes for entreprenøren at forbedre både top og bundlinje. Arkil lander en omsætning i første kvartal på 543 mio. kroner mod 432 mio. kroner i samme periode sidste år. En forbedring på knap 26 procent.

- Vi synes egentlig, at vi har fået et rigtig godt første kvartal. Det er helt standard for os at have underskud i første kvartal. Det har vi altid, da vi har meget store driftsomkostninger i forbindelse med vinter og ombygning af specielt asfaltværker, siger adm. direktør Jesper Arkil.

Sådan er virksomhedens anatomi skruet sammen, for det koster på både afskrivninger og reparationer, når de tunge asfaltanlæg ikke kører.

Underskud i klar bedring
Han glæder sig også over, at underskuddet er reduceret markant fra -44 mio. kroner i første kvartal sidste år til -27 mio. kroner i første kvartal af 2015.

- Vi har haft en høj aktivitet og en pæn vækst på vores aktivitetsområder generelt. Det giver simpelthen effektiviseringsgevinster, når man har mere at lave i den samme forretning. Vi kan udnytte maskinerne bedre, og det er storskalaforhold der gør, at vi får en bedre bundlinje, siger Jes­per Arkil.

Derudover bidrager salget af virksomhedens asfaltanlæg i Thule i Grønland positivt med en engangsindtægt på 3 mio. kroner, og det hjælper også resultatet, at Arkil har opnået fuldt ejerskab af AMK Asphaltmisch-Werke Kiel.

Leverer på forventninger
Allerede fra årets start meldte virksomheden ud, at den ville forbedre årsresultatet fra 55 mio. kroner i 2014 til 70-90 mio. kroner i 2015 med en omsætningsvækst på otte procent til 3,1 mia. kroner. De forventninger holder entreprenøren fast i.

- I vores forventninger til 2015 har vi allerede meldt ud, at vi forventer en forbedring i både omsætning og resultat, så der skal være forbedringer i forhold til sidste år allerede i første kvartal, og det er det, vi leverer på, siger Jesper Arkil, der ikke ser et problemfrit 2015 forude.

- Selvom tingene er startet godt, er der stadig masser af ordrebeholdning, der skal hentes ind, og der er da også projekter i gang, som ikke går fuldstændig, som vi havde forventet, så der er stadigvæk usikkerhed omkring fremtiden, siger han.

Kvartalsrapport Arkil Holding A/S
Mio. kroner
Året 2014 Første kvartal 2014 Første kvartal 2015
Omsætning 2871 432 543
Driftsresultat (EBIT) 74 -56 -42
Periodens resultat 55 -44 -27
Egenkapital 741 660 705
Antal ansatte 1789 1611 1769

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109