23948sdkhjf

Lærlinge dyster om lærepladser på Hjallerup Marked

Sidste år skabte en lærlingedyst på Hjallerup Marked, og igen i år skal 18 håndværkerlærlinge dyste på det traditionsrige marked.
I år er der hele 15 lærepladser på spil. Det sker, fordi de almene boligorganisationer og erhvervsskolerne i Nordjylland vil bruge markedet som anledning til at skabe opmærksomhed om den stadige mangel på lærepladser indenfor håndværksfagene.

Nordjyllands almene boligorganisationer tager 5.-7. juni på Hjallerup Marked. Det gør de ikke for at sælge heste, men for sammen med erhvervsskolerne, at sætte fokus på behovet for flere lærepladser. Arbejdspladser, uddannelsesmuligheder, erhvervsudvikling og almene boliger hænger nemlig tæt sammen. Så tæt at man sat på spidsen kan sige: Uden arbejdspladser ingen erhvervsudvikling, og uden erhvervsudvikling, flere tomme almene boliger. Derfor har BL – Danmarks Almene Boliger i nogle år haft fokus på behovet for at skabe lærepladser på de almene byggeprojekter.

- Udover at vi – de almene boligorganisationer – selvfølgelig skal sørge for, at bygge og renovere de almene boliger, så ser vi det også som vores opgave at være med til at løse de problemer, der er med at skaffe lærepladser til unge under uddannelse. Det er lærlingedysten på Hjallerup Marked et godt eksempel på, siger Bjarne Walentin, formand i BLs 4. kreds, der dækker Nordjylland.

I samarbejde med BL – Danmarks Almene Boliger gennemfører de tre skoler Tech College Aalborg, EUC-Nord og AMU Nordjylland derfor seks lærlingedyste på årets Hjallerup Marked. Her skal tre erhvervskoleelever hver dyste indenfor et af de seks håndværksfag tømrer, murer, elektriker, maler, struktør og ejendomsservicetekniker.


Fakta om dysten:
Lærlingedysten finder sted torsdag, fredag og lørdag. Der dystes klokken 10-15, hvor dagens vindere kåres.
Lørdag klokken 13-13.45 er der debat om regional erhvervsudvikling, bosætning og arbejdspladser. I debatten deltager Bent Bøgsted, MF (DF), Karsten Lauritsen, MF (V), Ane Halsboe-Jørgensen MF (S) og Bjarne Walentin, formand BL’s 4. kreds, bestyrelsesmedlem BL
I samarbejdet omkring lærlingedysten indgår de tre skoler Tech College Aalborg, EUC-Nord og AMU Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109