23948sdkhjf

Schul Landskabsarkitekter tegner læmolen i Assens

Panoramaudsigten fra molehovedet er nu rykket et skridt nærmere.
Der er nemlig blevet sat navn på det arkitektfirma, som skal gentænke læmolen og skabe et rekreativt forløb fra molefyret til molehovedet. Vinderen blev Schul Landskabsarkitekter ApS. Det skriver Assens Kommune.

Siden midten af april, har interesserede arkitektvirksomheder haft mulighed for at sammensætte et team og byde ind på opgaven, og det kom der i alt 8 kvalificerede bud ud af.

Schul står blandt andet bag den nye Sønderborg Havnepromenade og et rekreativt trappeanlæg ned til Storåen i Holstebro. Til denne opgave arbejder de sammen med ingeniørfirmaet Orbicon, der blandt andet har været med på projekteringen af Nr. Vorupør Havbad og Kerteminde Renæssancehavn.

Teamet har nu resten af året til at tegne projektet og udbyde anlægsentreprisen, så det første spadestik kan tages i starten af 2016.


Fakta om projektet
Projektet 360º Havn og Bælt handler om at skabe en attraktiv oplevelse ved at gentænke læmolen og etablere adgang til, og opholdsmulighed på molehovedet i Assens. Projektet er støttet af Realdania, som led i kampagnen ”Stedet Tæller” under fokusområdet ”Kvalitet i kysternes turistbyer”. Projektet har et samlet budget på 4,7 millioner kroner. Realdania bidrager med 3,3 millioner kroner, svarende til 70 procent af anlægsbudgettet.

Gentækningen af læmolen har 3 hovedelementer; en udsigtsplatform ved det eksisterende molehoved med tilhørende adgangsbro samt et opholdsområde ved det eksisterende fyr.

Projektoplægget er udviklet i samarbejde med Søsportscenterets foreninger, Ejerforeningen Assens Strand, Assens Marina og Assens Havn, og tegnet af arkitektfirmaet Hasløv og Kjærsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11