23948sdkhjf

Züblin fordobler omsætningen i Danmark

Aktiviteten er stigende, og ordrebogen bugner hos entreprenørvirksomheden, som retter fokus mod at tjene penge på driften i 2015.
Züblin A/S – som er det danske datterselskab af den tyske entreprenørvirksomhed, Ed. Züblin AG’s – er for alvor ved at få fodfæste på det danske marked.

Læs brancheanalysen: Store entreprenører fordobler bundlinjen

Således bød regnskabsåret 2014 på en mærkbar forøgelse af omsætningen, som steg med 116 procent til 1.253 mio. kr. Til gengæld var driftsresultatet negativt med 24 mio. kr., hvilket ledelsen tilskriver nogle få, tabsgivende projekter.

Moderselskab indskyder 60 mio. kr.
De er alle afsluttede med udgangen af 2014-regnskabet, og det får Züblin-ledelsen til at se positivt på det indeværende regnskabsår.

- De igangværende projekter har alle god bonitet, og Züblin A/S har øget det forrige års ordreportefølje med 56 procent til 3.225 mio. kr., hvilket er den største i selskabets historie. Derfor er selskabets ledelse heller ikke i tvivl om, at 2015-resultatet bliver positivt, lyder det i en pressemeddelelse.

Optimismen gengældes i det tyske, hvor moderkoncernen har valgt at styrke det danske datterselskabs soliditetsgrad ved at tilføre 60 mio. kr. til egenkapitalen.

Forventningen til 2015 fra Züblin-ledelsen er, at aktivitetsniveauet bliver lidt højere end i 2014, mens resultatet forventes at ligge i niveauet omkring 2 procent af omsætningen.

Fakta: Züblin A/S

Züblin A/S har hovedkontor i Trige ved Århus og kontor i Søborg ved København. Virksomheden har været aktiv på det danske marked siden 2002, hvor opgaverne primært foregik inden for specialfundering. Siden er afdelingerne ”Building Construction” og ”Civil Engineering & Marine Works” kommet til, så virksomheden i dag beskæftiger sig med tre forretningsområder, hvor ”Ground Engineering & Civil Works” altså er det tredje.

Züblin A/S er et 100 procent ejet datterselskab i den tyske entreprenørkoncern Ed. Züblin AG, Tyskland. Ed. Züblin AG indgår samtidig i østrigske STRABAG SE, der er en af Europas største entreprenørkoncerner med 73.000 medarbejdere og en omsætning på omkring 14 mia. Euro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14