23948sdkhjf

800 millioners byggeri mangler stadig totalentreprenør

Første spadestik er taget til Dansk Center for Partikelterapi i Aarhus - hvordan centret skal se ud afgøres først til august.
Fredag var en glædelig dag for kræftpatienter fra hele Danmark. Her blev første spadestik til Dansk Center for Partikelterapi i Aarhus nemlig taget. Centret tilbyder fra 2018 højt specialiseret partikelterapibehandling til kræftramte fra hele landet. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Det 8.000 kvadratmeter store partikelterapicenter bliver det eneste af sin slags i Danmark og vil i fremtiden tilbyde højt specialiseret kræftbehandling til kræftramte fra hele landet.

- Selve protonanlægget i Dansk Center for Partikelterapi spiller en afgørende rolle for, hvordan bygningen kommer til at se ud. Det er besluttet, at Varian Medical Systems skal levere udstyr til centret, men hvem der bliver totalentreprenør på byggeriet besluttes først i august 2015. Derfor er bygningens design endnu ikke er kendt, skriver Region Midtjylland.

Den samlede etableringsudgift for Dansk Center for Partikelterapi er vurderet til cirka 800 millioner kroner. Heraf udgør byggeriets andel cirka 325 millioner kroner. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 250 millioner kroner til protonanlæg.

Etableringen af centret indgår som en del af byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) med en selvstændig økonomi og projektorganisation, der refererer til ledelsen i DNU. Rollen som bygherrerådgiver varetages af Niras, der i forvejen er bygherrerådgiver på hele DNU-projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095