23948sdkhjf

DN Group bygger stort campusområde i Kolding

Op mod 100 ungdomsboliger, en ny uddannelsesinstitution og nyt parkeringsanlæg bliver opført midt i byen.
En ny uddannelsesinstitution til IBAs mange studerende med tilhørende ungdomsboliger, parkeringsanlæg og et underjordisk spildevandbassin, der skal sikre Kolding mod oversvømmelser. DN Group og mange samarbejdspartnere er ved at lægge sidste hånd på et kæmpe uddannelsesmiljø midt i byen.

Området ligger mellem Buen og Sdr. Havnegade og bliver dermed nabo til universitetet og designskolen.

- Det får en central plads i Koldings nye campusområde, ganske få meter fra gågaden, så jeg tør godt love et attraktivt studiemiljø på en attraktiv placering. Det er planen, at byggeriet skal være færdigt til studiestart 2018, og der arbejdes lige nu med, hvor mange kvadratmeter der i alt skal bygges, fortæller Henrik S. Nielsen, salgsdirektør i DN Group, der står for byggeriet.

Uddannelser i attraktivt studiemiljø
IBA - Erhvervsakademi Kolding er vokset meget de seneste år, og derfor er de studerende spredt på flere adresser. Det nye byggeri giver IBA mulighed for at synliggøre, at der er tale om en selvstændig uddannelsesinstitution.

- Vi får et spændende, nyskabende og fleksibelt uddannelsesmiljø, med mulighed for endnu tættere samspil med virksomheder, som vi er afhængig af. Når vi rykker ind i campusområdet får vi både plads til vores mange studerende og langt bedre muligheder for at samarbejde med de øvrige uddannelsesinstitutioner i området, siger Niels Egelund, rektor for IBA.

Borgmester Jørn Pedersen glæder sig over det store byggeri, efter Kolding Kommune i 2013 satte gang i arbejdet på grunden.

- Vi skaber et unikt studiemiljø med 5.100 studerende, der både fagligt og socialt kan bruge hinanden. Det gør uddannelse i Kolding endnu mere attraktivt, og derfor er det vigtigt, at der også er boliger med i byggeriet, for der er behov for det i vores efterhånden store campusområde", siger Jørn Pedersen.
Boliger til unge

Foruden en ny uddannelsesinstitution bliver der bygget mellem 80-100 ungdomsboliger. Dem står Bovia for, og de bliver integreret med studiemiljøet.

- Når vi siger billige boliger, er det et kvalitetstempel i sig selv. For der er tale om boliger, som de studerende kan bo i for en SU. Da mange studerende søger mød Kolding i disse år, er der høj grad brug for flere boliger til unge, forklarer Per Nielsen, direktør i Bovia,


Om DN Group
DN Group i Kolding udvikler bolig, retail- og domicilprojekter over hele landet. Koncernen tæller også DN Entreprise, der sørger for at sætte handling bag udviklingen og derudover primært beskæftiger sig med bygge- og renoveringsopgaver i hoved- og totalentrepriser for både private og offentlige bygherrer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078