23948sdkhjf

Falsters nye superfængsel: Seks råhuse er rejst

LM Byg A/S er tæt på at afslutte råhusentreprise 1 på det nye store fængsel i Nørre Alslev. Rejsegildet afholdes fredag.
Som storentreprenør på Kriminalforsorgens nye statsfængsel i Nørre Alslev på Falster har LM Byg forud for fredagens rejsegilde støbt 6.000 kubikmeter beton og udlagt 600 ton armering.

Virksomheden afslutter montagen af 60.000 kvadratmeter betonelementer i midten af august og runder opgaven til i alt 160 millioner kroner af med udstøbning af 18.000 kvadratmeter overgulve i efteråret.

Råhusentreprisen har en værdi af 160 mio. kr. og omfatter opførelse af seks råhuse, den indre perimetermur og en underjordisk tunnel.

- Som led i opgaven har vi derudover blandt andet etableret grundvandssænkning og udført kloakarbejder. Vi har etableret in-situ-støbte bærende konstruktioner, vægge og dæk, ligesom vi har stået for leverance og montering af betonelementer, badekabiner og stålarbejder, fortæller senior projektleder Thomas Ginsbo.

Det nye fængsel skal stå færdigt i 2016 og opføres af Direktoratet for Kriminalforsorgen som afløser for det 150 år gamle Vridsløse Statsfængsel. Det får plads til 250 indsatte fordelt over knap 35.000 kvadratmeter i 10 bygninger placeret på en 170.000 kvadratmeter stor grund med fodboldbane, kulturhus, forretninger og landbrug omgivet af en 6 meter høj og 1,5 kilometer lang mur.

Fængslet er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller med Rambøll som ingeniør og opføres i fag- og storentrepriser med stor deltagelse af lokal arbejdskraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094