23948sdkhjf

Fabrik i Aabenraa blev forvandlet til skole

Se billederne: Gamle lagerhaller bruges nu til leg og undervisning.
Gamle lager, som før husede en medicinalvirksom i Aabenraa, er nu forvandlet til skole, og børn og lærere har nu taget hallerne i brug.

Det var Arkitema Architects, der så mulighederne i at lave skolebygninger ud af de forladte haller.

- De tidligere lagerbygninger havde en skala, man meget sjældent oplever. Og slet ikke i skolesammenhæng. Så mange kvadratmeter under samme tag. Vi så straks et potentiale i at gentænke hallerne og skabe rum til børnene. Et sted, hvor grænsen mellem ude og inde er flydende, siger Pernille Østergaard Svendsen, arkitekt og kreativ leder hos Arkitema Architects

Udover legeområdet ligger der i multihallen en række bokse med værksteder, faglokale for musik, køkken og en stor multisal til idræt og fritid. I den anden hal er alle klasselokalerne. De to haller er bundet sammen af et åbent udendørs torv og omfavner tilsammen alt, hvad indskolingen behøver.

Og når skoledagen er forbi, er dagen ikke forbi for skolen. Om eftermiddagen og i weekender og ferier bliver den borgernes legeplads. De kan dyrke motion, invitere til koncerter eller holde bazar på de mange kvadratmeter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094