23948sdkhjf

Byggevirksomheder ønsker flere udenlandske ansatte

BIG Bjarke Ingels Group, FLSmidth og Grontmij advarer om tabte ordrer og udflytning af produktionen, hvis virksomhederne ikke længere kan tiltrække de rette ansatte.
Hvis danske virksomheder skal få del i det spirende økonomiske opsving, har de brug for endnu flere dygtige medarbejdere fra udlandet. Sådan lyder budskabet fra en perlerække af landets største virksomheder, som nu har slået sig sammen i et nyt samarbejde kaldet DI Consortium for Global Talent.

DI Consortium for Global Talent vil arbejde for at gøre Danmark til et af verdens mest attraktive lande at studere, forske og gøre karriere i. Konsekvenserne kan i modsatte fald være katastrofale.

- Danske virksomheder kan blive tvunget til at sige nej til ordrer og flytte produktion ud af Danmark, hvis de ikke kan få de medarbejdere, de har brug for. Det vil koste vækst og arbejdspladser i Danmark og i sidste ende betyde, at der bliver mindre råd til velfærd. Derfor er det nødvendigt, at erhvervslivet styrker samarbejdet om at få udenlandske medarbejdere til Danmark og give dem lyst til at blive her, siger adm. direktør Karsten Dybvad fra DI, som sammen med Consortium for Global Talent udgør det nye samarbejde.

Virksomhederne i samarbejdet tæller prominente navne som BIG Bjarke Ingels Group, FLSmidth og Grontmij.

Læs mere om initiativet og se den fulde liste over virksomheder her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094