23948sdkhjf

Grøn ø med ni tårne i Vejle Fjord

Arkitema er valgt som arkitekt på projekt, hvor 23.000 m² boliger skal bygge bro mellem Vejle og Kirk Kapitals nye hovedsæde.
Kirk Property og AP Pension, som i fællesskab står bag udviklingen af Havneøen i Vejle, har netop besluttet at gå i gang med første etape af det ambitiøse projekt, der skal realiseres som nabo til Kirk Kapitals kommende hovedsæde på havnen i Vejle.

- Vi sætter byggeriet af første fase i gang hen over sommeren, og jeg forventer, at de første boliger er klar til indflytning i efteråret 2016, oplyser projektdirektør Benny Kahr Andersen fra Kirk Property.

Samtidig med beslutningen om byggestart har de to bygherrer valgt Arkitema som arkitekt på projektet, mens Hundsbæk & Henriksen skal stå for projekteringen.

- Byggeriet på Havneøen skal i sig selv være unikt – både arkitektonisk og visuelt. Men det skal også binde byen sammen med Olafur Eliassons arkitektonisk nyskabende og udfordrende domicil til Kirk Kapitals. Det er en udfordrende opgave, som vi mener, Arkitema Architects med deres oplæg har løst særdeles fornemt, siger Benny Kahr Andersen.

80 boliger i første fase
Arkitemas vinderprojekt tager udgangspunkt i ni boligbygninger – med de højeste inde mod land og faldende højder ud mod fjorden og Kirk Kapitals kommende hovedsæde. Det skaber et varieret indtryk af det nye, attraktive bylandskab.

- Hvert af de ni huse skal have sin egen identitet – uden at sætte samhørigheden over styr, for der skal også skabes et harmonisk udtryk. Det opnår vi ved, at alle tårnene opføres i teglsten i varierende varme nuancer, fortæller Partner Kim Risager fra Arkitema.

I første fase opføres fire boligtårne med cirka 80 lejligheder, der spænder fra 2-værelses lejligheder til 2-etagers penthouselejligheder og varierer fra ca. 80 til ca. 300 kvadratmeter.

- Vi starter med at bygge de yderste bygninger på Havneøen, således at dette boligområde kan gøres færdigt og sælges i takt med, at byggeriet rykker ind mod land. Det vil give mindst besvær for de første beboere, siger Benny Kahr Andersen.

Efter planen vil hele bebyggelsen på Havneøen stå færdig i løbet af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126