23948sdkhjf

Sydjysk frygt for mangel på murere

Det bekymrer byggebranchen, at Esbjerg mangler murerelever til ledige praktikpladser.
Ti håndværksmestre står klar til at modtage lærlinge, men der mangler elever på mureruddannelsen i Esbjerg til at udfylde lærepladserne. Kun tre ansøgere har valgt at søge ind på grundforløb 2 på mureruddannelsen på Rybners Tekniske Skole i Esbjerg efter sommerferien. Det lave antal betyder, at skolen risikerer ikke at kunne danne et hold af nye murere til august.

Og den manglende interesse for murerfaget skaber bekymring blandt lokale håndværksmestre i byggebranchen, som lige nu efterspørger lærlinge. Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, ærgrer sig over, at et helt murerhold risikerer at blive aflyst efter sommerferien. Især når praktikpladserne på forhånd er på plads.

- Vi oplever i murerbranchen en mangel på lærlinge, og derfor er det selvfølgelig et stort problem, hvis de unge ikke har lyst til at uddanne sig i den retning. Normalt er det jo manglen på lærepladser, som man i medierne hører om, men her er situationen helt omvendt. Virksomhederne efterspørger nu lærlinge, siger han.

Det lave ansøgertal kan senere få negativ afsmitning på byggebranchen, frygter han.

- I værste fald kan det her betyde, at murermestrene i Sydjylland er nødt til at hente udenlandsk arbejdskraft ind. Vi ved, at vi i fremtiden kommer til at mangle arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen, og derfor er selvfølgelig også altafgørende, at erhvervsskolerne får uddannet den arbejdskraft, som efterspørges.

Grundforløb 2 henvender sig til unge under 25 år, der har forladt 9. eller 10. klasse for mere end et år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11