23948sdkhjf

Officielt: HusCompagniet solgt til kapitalfond

FSN Capital sælger ejerskabet af HusCompagniet til en anden kapitalfond.
HusCompagniet er blevet solgt. Det meddeler FSN Capital, som sælger typehusproducenten til EQT VI, der er en del af kapitalfonden EQT.

Tidslinje

2006: Kapitalfonden Axcel investerer i FM Søkjær, som kort tid efter tilkøber Interbyg.

2010: Interbyg og FM-Søkjær fusionerer til HusCompagniet.

2011: FSN Capital overtager ejerskabet af HusCompagniet for en pris på 900 mio. kr.

2013: Kirkbi køber 50,1 procent af aktierne i HusCompagniet, mens FSN bevarer kontrollen med selskabet.

2015: FSN og Kirkbi sætter HusCompagniet til salg med at anslået prisskilt på 1-1,5 mia. kr.
Hverken FSN Capital eller EQT ønsker at kommentere på de økonomiske betingelser i handlen, men tidligere har det forlydt, at en budkrig skulle have presset prisen op i omegnen af 2 mia. kr.

- EQT har fulgt HusCompagniet i en årrække og vi er dybt imponerede over kvaliteten samt dedikationen hos både medarbejderne og ledelsen. Vi er ligeledes imponerede over den stærke markedsposition på det danske marked samt de hastigt voksende markedspositioner i Tyskland og Sverige. Vi tror på, at HusCompagniet har en fremragende platform til at forfølge yderligere vækst, siger Morten Hummelmose, Partner i EQT Partners og investment advisor i EQT VI.

Et perfekt match
Også hos den sælgende part er der tilfredshed med handlen.

- HusCompagniet har været et perfekt match for os og vi er stolte af, hvad selskabet har opnået i vores fire-årige ejerperiode. Sammen har vi været i stand til at skabe høj vækst i et faldende dansk marked og implementeret vores ambitiøse vækststrategi for Sverige og Tyskland, siger Thomas Broe-Andersen, Partner i FSN Capital.

HusCompagniet solgte over 1.000 huse i løbet af 2014, og for to uger siden meddelte koncerndirektør Steffen Baungaard, at salget i år havde rundet 625 huse.

Ambition om international vækst
Det er endvidere planen, at HusCompagniet især i Nordtyskland skal opnå yderligere vækst med en ambition om 100 solgte huse alene i år.

Læs også: HusCompagniet vil sælge 100 tyske huse

- FSN Capital har været en stærk partner for os i de seneste fire år i overgangen til at blive den hurtigst voksende og bedst indtjenende aktør i vores branche i Nordeuropa. Vi har formået at skabe et prisvindende koncept og samtidig have høje ambitioner hele vejen gennem organisationen. Jeg ser derfor meget frem til at fortsætte den internationale ekspansion og HusCompagniets succes, siger Steffen Baungaard om den nye ejer, hvis portefølje samlet omsætter for 17 mia. kr. årligt.

Aftalen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne, og parterne ønsker som nævnt ikke at offentliggøre de økonomiske detaljer i aftalen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093