23948sdkhjf

Første DGNB Guld er uddelt

Gladsaxe Company House sætter milepæl for bæredygtigt byggeri i Danmark.
Som den første bygning i Danmark har Gladsaxe Company House opnået Guld i certificeringsordningen DGNB.

Siden indførelsen af DGNB i Danmark i 2012 er 52 bygninger blevet enten certificerede, præcertificerede eller tilmeldt certificering.

At Gladsaxe Company House, som PensionDanmark ejer, og som NCC både har udviklet, opført og har hovedsæde i, er den første til at opnå Guld-certificering, skyldes blandt andet ejendommens gode indeklima med naturligt lys, velventilerede kontorlokaler og lavt støjniveau.

Som synligt bevis på bæredygtighedsguldet overrakte Green Building Council Den-mark, der administrerer DGNB-ordningen herhjemme, onsdag et certifikat og en plakette ved et arrangement i Gladsaxe Company House.

- I Gladsaxe Company House får man en meget klar og mærkbar oplevelse af, hvad det betyder at arbejde i et bæredygtighedscertificeret hus af denne kaliber. I dag udvikler vi udelukkende certificeret kontorbyggeri. Det giver større værdi for lejerne i form af bedre indeklima, større trivsel og lavere energiforbrug, og det giver investorerne en større tryghed for værdi på den lange bane, siger adm. direktør Marius Møller, NCC Property Development.

Ordningen har fået fodfæste
PensionDanmark har de seneste år investeret i otte nyopførte erhvervsejendomme, som enten er eller vil blive certificerede, når de står klar.

- Vi er meget stolte af, at denne enestående ejendom får dette unikke stempel. Som ansvarlig investor lægger vi stor vægt på bæredygtighed i de ejendomme, vi investerer i. Både af hensyn til klimaet, men først og fremmest fordi bæredygtighed er med til at gøre ejendommene attraktive, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Hos Green Building Council Denmark ser man den øgede interesse for certificeringer som udtryk for et begyndende paradigmeskifte i byggebranchen.

- Før var det en ordning for en eksklusiv kreds af pionerer inden for bæredygtighed. Nu kan vi konstatere, at ordningen virkelig har fået fodfæste hos de mange, siger direktør Mette Qvist.

Om Gladsaxe Company House
Ejer: PensionDanmark
Udvikler: NCC Property Development A/S
Entreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Lejere: NCC, Baxter A/S og JTI A/S

Areal: 15.400 kvadratmeter fordelt på ni etager

Beliggenhed: hjørnet af Tobaksvejen og Gladsaxe Ringvej

Certificering: DGNB Guld
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082