23948sdkhjf

Tidssvarende tribunetag til Aarhus Cykelbane

Tranbjerg Tagdækning leverer en langtidsholdbar løsning, når jysk cykelsportsmekka skal bringes til ære igen.
Efter årtier som frontløber i det aarhusianske idrætsliv har Aarhus Cyklebane i de senere år været en smule ude af form. Det har kommunen nu rådet bod på med en renovering af tribunetaget, hvor den historiske bane er blevet opgraderet med nye langtidsholdbare tagmembraner – helt i tråd med kommunens fokus på fremme af bæredygtige byggeløsninger.

Aarhus Cyklebane, som ligger ved byens største fodbold- og atletikstadion og indendørsarena - idrætscentret Atletion - blev opført i 1940 og har havde sin storhedstid for årtier siden, og årenes gang har sat deres præg. Banen har i de senere årtiet ført en mere hengemt tilværelse.

Derfor har Aarhus Kommune nu gennemført en omfattende renovering af tribunetaget, så banen igen kan blive et tidssvarende samlingspunkt for både professionelle og fritidsudøvere med passion for banecykling - og således igen indtage en førerposition i det lokale idrætsfelt.

- Cykelsporten er på vej frem, og derfor var det oplagt at modernisere og opgradere banen. Tagpappen på tribunetaget var meget medtaget og faktisk helt nedslidt og utæt, så der var ingen tvivl om, at det var nødvendigt at få renoveret, fortæller Michael Dahl, der er teknisk koordinator for Aarhus Kommunes idrætscentre.

Den ca. 600 m2 store tagflade over tribunen på Aarhus Cyklebane blev beklædt med ny tagmembran med en dokumenteret levetid på mere end 30 år. Det betyder, at kommunens fremtidige behov for service og vedligehold på taget minimeres.

Tagdækker Lars Bo Sørensen fra Tranbjerg Tagdækning, som udførte monteringen af tagmembranen, understreger derudover, at moderniseringen af cyklebanens tribunetag med Derbicolor-etlags-tagmembranen gør taget væsentligt mere modstandsdygtigt over for bl.a. fugt fremover:

- Den nye pap er lagt direkte oven på den gamle og skruet ned i den underliggende limtræskonstruktion. Restfugten, som altid vil befinde sig i den gamle pap, vil derfor blot cirkulere uhindret rundt under pappet uden at lave bobler og ujævnheder.

- For en tagdækker var dette tag fantastisk at arbejde med pga. sin store lige flade uden kanter eller afbrydelser – det var bare om at rulle ud. Vi arbejdede deroppe en uges tid, og så var løsningen på plads. Vi monterede også to personalefald, så driftspersonalet senere kan komme op på taget og rense tagrender o.l. De behøver bare at fastgøre sig med en karabinhage, runder han af.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096