23948sdkhjf

Forlig om ulovligt byggeri

Prestige-byggeri: I hemmelighed har Helsingør Kommune indgået forlig med to ud af tre firmaer, som skulle bygge ny city-skole, hvor byggeriet blev stoppet af klagenævn. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Under dyb diskretion har Helsingør Kommune indgået et forlig med to ud af tre entreprenørfirmaer, som fredag i dag for et år siden fik kontrakten på at bygge første etape på 140 millioner kroner af den mindst 300 millioner kroner dyre Skolen i Bymidten, som skulle tiltrække ressourcestærke familier. Imidlertid blev byggeriet stoppet få uger senere, da Natur- og Miljøklagenævnet underkendte lokalplanen. I januar i år opsagde kommunen kontrakterne af frygt for at tabe endnu en sag ved Natur- og Miljøklagenævnet.

Siden da har kommunen med advokatbistand forhandlet med de berørte entreprenører, og nu kan Frederiksborg Amts Avis afsløre, at der er indgået forlig med Hørsholm-firmaet Skou Gruppen og Frederikssund-firmaet Anker Hansen & Co. Endelig oplyser det tredje firma PRO Ventilation, at man venter at underskrive et forlig efter sommerferien.

Ingen af parterne vil - eller må - oplyse størrelsen på kompensationen. Det vil vikarierende borgmester Ib Kirkegaard (DF) heller ikke. Ifølge Frederiksborg Amts Avis’ oplysninger bliver der tale om et tocifret millionbeløb i kompensation til de uheldige entreprenørfirmaer.

Hele sagsforløbet omkring ansvaret for det skandaleramte byggeri bliver i dag undersøgt i en ekstern advokatundersøgelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109