23948sdkhjf

Nu kan du blive el-installatør på deltid

Nu behøver man ikke længere gå på SU i to år for at blive installatør - deltids-installatøruddannelsen er en realitet.
Installatøruddannelserne kan nu tages på deltid. Det sker efter, at uddannelses- og forskningsministeren netop har godkendt to nye deltidsakademiuddannelser som el-installatør og vvs-installatør.

Det vækker stor glæde i brancheorganisationen Tekniq:

- Det er en stor sejr til Tekniq. Vi har brugt mange kræfter på at skabe muligheden for at tage installatøruddannelserne som deltidsstudier. Det er også en sejr for de studerende, som kan bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Mest af alt er det en sejr for erhvervslivet, som har brug for mange flere installatører, end der uddannes i dag, siger underdirektør Tina Voldby fra Tekniq.

Hun hæfter sig ved, at uddannelserne kan bruges til målrettet karriereudvikling i virksomhederne, hvor elektrikere og vvs’ere kan tage de meget efterspurgte uddannelser samtidig med, at de er beskæftigede.

Glæden går igen hos organisationen Arbejdsgiverne. Her fremhæver man også fordelene ved de nye uddannelser i forhold til generationsskifte i virksomhederne, der nu bliver nemmere:

- Det er en stor hjælp i mange små og mellemstore virksomheder, der netop står overfor et generationsskifte. Hvis man har taget en uddannelse som vvs’er og skal overtage virksomheden, er det problematisk at skulle smide sit job i to år for at få installatøruddannelsen. Det har tidligere afholdt mange fra at blive selvstændige, siger Finn Kyed, der er udviklingschef i Arbejdsgiverne.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125