23948sdkhjf

7.000 flere beskæftiget i byggeriet

Fremgang på alle områder. Både i nybyggeri, bygningsreparation og anlægsvirksomhed var der i maj i år flere beskæftiget end i fjor.
Ifølge Danmarks Statistik var der pr. medio maj 2015 beskæftiget 154.000 arbejdere, funktio­nærer og mestre ved bygge- og anlægsvirksomhed. Det var 7.000 flere end i maj 2014, hvilket svarer til en vækst på 4,8 procent.

- Der er som forventet fremgang i beskæftigelsen ved både nybyggeri og anlægsvirksomhed. Det er på grund af investeringerne i nybyggeri af hospitaler og universiteter samt et nyt fængsel. Hertil kommer de store anlægsprojekter som Metro Cityringen og jernbanen København-Ringsted, fortæller chefanalytiker Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri.

Beskæftigelsen ved reparation og vedligeholdelse lå i maj i år et par procent over niveauet på samme tid i fjor.

- Det skal ses i sammenhæng med, at regionerne er godt i gang med at renovere utidssvarende hospitalsbygninger, og at der endnu er en ekstraordinær høj aktivitet ved renoveringerne af de almene boliger, men at der her er udsigt til et stort fald i aktiviteten, fortæller Finn Bo Frandsen.

Ifølge det tidligere ministerium for By, Bolig og Landdistrikter vil der således indtræffe et fald i investeringsafløbet fra Landsbyggefondens tilsagn fra 7,7 mia. kr. i 2014 til 5,2 mia. kr. i 2015.

- Den forestående nedgang i renoveringerne af de almene boliger vil heldigvis blive opvejet af de positive virkninger med hensyn til renoveringerne af de private boliger takket være genindførelsen af BoligJobordningen, siger Finn Bo Frandsen.

Ifølge Dansk Byggeri stiger nybyggeriet af boliger i moderat tempo, mens erhvervsbyggeriet vil forblive på et meget lavt niveau på grund af mange ledige lokaler og på grund af udflytning af produktion af varer og administrative funktioner til udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094