23948sdkhjf

Rigshospitalets nye P-hus er klar til bilerne

Første bygning i Rigshospitalets gennemgribende nybyggeri er nu færdiggjort.
Med det nye P-hus får Rigshospitalet 650 ekstra parkeringspladser. P-huset forbedrer den trængte parkeringssituation på hospitalets område, og midt i denne måned tager Rigshospitalet sit nybyggede parkeringshus i brug. Det er Grontmij, som er ingeniør- og byggeleder på projektet.

Facaden på P-huset består af drejede lameller og giver bygningen et unikt udtryk, der går i dialog med Fælledparken. Aften og nat fremhæves bygningen af belysning af de mange facadeelementer.

Belysningen kan desuden variere afhængig af årstiden. Det medvirker også til at skabe en imødekommende atmosfære og tryghed for brugerne.

- et er lykkedes at opføre et i sig selv helt neutralt parkeringshus med en facade, der gør bygningen yderst interessant og dynamisk. Lamellerne fremstår bevægelige både i dagslys og om aftenen ved sin belysning og indbyder til dialog med omgivelserne og de mennesker, der går eller kører forbi P-huset, siger Henrik Eriksen, projektdirektør.

Tegnet af to arkitektfirmaer
De ekstra p-pladser i den nye bygning frigør plads til, at patienter med behov for at parkere får mulighed for det på hele hospitalets terræn og tæt ved indgangene. Byggeri og dimensionering af P-huset har fulgt den oprindelige plan. P-huset er forberedt til, at det kan udvides med yderligere 350 pladser, når behov og økonomi er til stede.

P-huset er tegnet af Aarhus Arkitekterne og 3XN. Grontmij har stået for ingeniør- og byggelederarbejdet, og Kristine Jensens Tegnestue har stået for det landskabsmæssige. Rigshospitalets Servicecenter vil stå for driften af P-huset.

Frem til 2018 bliver der bygget en Nordfløj til patientbehandling, et patienthotel, en sterilcentral og et parkeringshus, der nu står færdig. Byggeprojektet er tilrettelagt, så Rigshospitalet kan opretholde sin normale funktion gennem hele processen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109