23948sdkhjf

Københavnsk projekt klarede skybrudstesten

Tåsinge Plads på Østerbro fik testet sin nye regnvandsafledning under skybrud og bestod.
Tirsdag eftermiddag faldt der på Østerbro i København omkring 10 milimeter regn på kun 15 minutter, og det satte Tåsinge Plads på prøve, som har gennemgået en såkaldt klimasikring. Pladsen er blandt andet gjort grønnere for at få mere vand til at sive ned i jorden.

Det skriver ingeniørfirmaet Orbicon på sin hjemmeside.

Regnen blev afledt hurtigt og effektivt fra vejen gennem hullerne i kantstenene og ned i beplantningen langs siden af vejen, hvor regnvandet blev renset af en særlig filtermuld. Planterne sørgede for at tilbageholde vandet, så ingen kældre blev oversvømmet, som det tidligere er sket.

Tåsinge Plads er første skridt på vejen mod at klimasikre hele det omliggende Østerbro-kvarter, som kaldes Sankt Kjelds-kvarteret.

- Det er rigtig store mængder regnvand, som nu kan sive ned i jorden eller samle sig i bassinet. Vi er dog også nødt til at få en del af regnvandet væk fra området for at undgå oversvømmelser. Derfor går Hofor som noget af det næste i gang med at få etableret en tunnel under gasværksgrunden og jernbanen, så vi kan lede regnvand fra kvarteret direkte ud i havnen, siger Per Jacobsen, teknisk direktør i Hofor.

Erfaringerne fra klimakvarteret skal bruges i hele Hofors forsyningsområde.

Orbicon, der er rådgivende ingeniører i projektet, høstede også værdifulde erfaringer.

- Tåsinge Plads er et utroligt spændende og innovativt eksempel på håndtering af regnvand i storbyen. Det er første gang vi bruger en del af teknikkerne til håndtering af vandet, så vi er glade og stolte over at se at det virker i praksis. Vi er nu i fuld gang med at indsamle erfaringer og ideer til optimering, og vil bruge dem i lignende klimatilpasningsprojekter i større byer, siger Jens Lauritz Hansen, sektionsleder i Orbicon.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094