23948sdkhjf

Supercykelsti fra Kolding til Christiansfeld

Cyklisterne i det sydjyske kan se frem til at få en 14 kilometer lang, sammenhængende supercykelsti mellem Kolding og Christiansfeld.
​Supercykelstien vil gøre det nemmere for cykelturister at besøge Christiansfeld, der netop er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Derudover vil den nye supercykelsti også styrke mulighederne for at cykle mellem Kolding by, de sydlige forstæder og oplandet syd for byen.

Det forventes, at antallet af cyklister på strækningen i den sydlige del af Kolding vil stige med mere end 1500 cykelture om dagen, ligesom man regner med, at der vil komme omkring 300 flere daglige cykelture omkring Christiansfeld.

Det koster 20,3 mio. kroner at anlægge den nye supercykelsti. Vejdirektoratet yder et tilskud på 8,1 mio. kroner fra sin pulje til støtte af netop supercykelstier.

- Vi støtter projektet, fordi det er et godt eksempel på, hvordan supercykelstier kan bruges til at binde to byer og deres opland bedre sammen, siger Lars Moustgaard fra Vejdirektoratet.

I Kolding Kommune forventer man, at den nye supercykelsti ikke mindst vil komme til gavn for dem, der nu vil besøge Christiansfeld.

- Efter at Christiansfeld er kommet på UNESCOs verdensarvsliste, kan vi forvente markant flere besøgende i Christiansfeld, og nu bliver det både lettere og mere trygt at taget cyklen til vores nye store attraktion, siger Knud Erik Langhoff, formand for teknikudvalget i Kolding Kommune.

Helt konkret anlægges supercykelstien ved, at der etableres 5,5 kilometer enkeltrettede stier langs Rute 170 mellem Vonsild og Taps samt enkeltrettede stier på delstrækninger af Haderslevvej i Kolding by. I Taps kobles de enkeltrettede stier på eksisterende cykelbaner, men de i Kolding kobles på et kryds med eksisterende stiforbindelser.

Desuden omfatter projektet også samordning af signalanlæg med henblik på grønt for cykeltrafikken, cykelboks ved kryds og diverse servicetiltag såsom informationstavler og fodhvilere.

Projektet forventes igangsat i år og forventes afsluttet med udgangen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093