23948sdkhjf

Snart kan betonmuren blive levende

Der er stort potentiale for skjulte led-skærme i betonflader, tror DTU og Dupont Lightstone, som samarbejder.
En ny led-teknologi, som Dupont Lightstone udvikler i samarbejde med DTU og andre internationale partnere, kan ændre det daglige gadebillede.

Det skriver DTU på sin hjemmeside.

Med led-lysledere, der er støbt direkte i betonsten, vil man få ny muligheder for at afspille film, reklamer eller fodboldkampe direkte på en betonmur, og når man slukker for skærmen, vil skærmfeltet se ud som resten af betonfacaden.

Dupont Lightstone satser i første omgang på at bruge teknologien til plakatsøjler, og Dupont Lightstones direktør Bo Jacobsen gætter på, at der på verdensplan er 1,5 mio. plakatsøjler, som potentielt kan skiftes ud med den nye teknologi.

- Der er lige nu en enorm interesse fra bystyrer i hele verden efter at få æstetikken ind i bybilledet og begrænse virvaret af digitale skærme. Vores løsning er interessant, fordi den kan integreres i husmure, og betonen kan udformes som skulpturer. Og vi kan få det til at ligne alt fra marmor til granit. Tager man fat i dette marked alene og laver et mål om at udskifte bare 0,8 procent af dem over de næste fem år, vil de små og mellemstore virksomheder, som er med i projektet, have skabt 600 europæiske arbejdspladser, siger Bo Jacobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125