23948sdkhjf

Fremgang for vvs-installatør-uddannelse

Se hvor stor stigning, erhvervsakademierne har haft for andet år i træk.
Vvs-installatør-uddannelsen har på to år haft en fremgang på 25 procent i antallet af optagne studerende på sommerholdene. Det fremgår af tal fra Uddannelses- og forskningsministeriet, som i dag har offentliggjort optagelsen til samtlige videregående uddannelser, skriver brancheorganisationen Tekniq på sin hjemmeside.

Uddannelsen hører nu til blandt de tekniske erhvervsakademiuddannelser med størst fremgang. I 2013 optog erhvervsakademierne 53 studerende på uddannelsens sommerhold, tallet steg i 2014 til 62 og i år er 66 optaget på den videregående uddannelse.

Optaget til vvs-installatør er dog meget varieret på akademierne. Mens KEA i København optager 30 studerende – en stigning på 58 pct. – er der tilbagegang på både Erhvervsakademi Lillebælt i Odense og Erhvervsakademi MidtVest i Herning. Her til sommer optages otte i Odense og 7 i Herning på den ellers populære uddannelse.

Lægges tallene for årets sommeroptag på branchens tre videregående uddannelser sammen, ses en lille tilbagegang. Det samlede optagelsestal for el- og vvs-installatør samt energiteknolog er ifølge ministeriet 267 studerende, hvor der sidste år blev optaget 290.

Se optagelsestallene hos Tekniq.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.298