23948sdkhjf

Milliardrenovering af Stadionkvarteret i Glostrup

Enemærke & Petersen skal omdanne forstadskvarteret for 1,2 milliarder.
Under sloganet »Stadionkvarteret under forandring« sætter Glostrup Boligselskab nu gang i en renovering og fremtidssikring af en af Vestegnens største parkbebyggelser med 1.236 lejemål. Med støtte fra Landsbyggefonden kan dette projekt til cirka 1,2 milliarder kroner realiseres.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

- Vi er i det almene kærneland - det murede forstadsbyggeri fra 50'erne og 60'erne. Stadionkvarteret har været en stor succes i sine første 50 år. Nu fremtidssikrer vi succesen for de næste 50 år, siger direktør John Møller fra Glostrup Boligselskab til sn.dk.

Renoveringsprojektet betyder, at Stadionkvarterets bebyggelse vil få renoveret facader, nye vinduer, altaner og hoveddøre, badeværelser og ventilation. Derudover vil en del af lejlighederne også få nyt køkken, og nogle af de mindre lejligheder vil blive lagt sammen for at kunne imødekomme en moderne boligindretning. I stuelejlighederne bliver der mulighed for at gå direkte ud i de store grønne fælles områder.

Samtidig bliver en stor del af lejlighederne indrettet med særligt hensyn til gangbesværede, og der etableres elevator og niveaufri adgang. Lejligheder, som også vil være attraktive for børnefamilien.

Firmaet Enemærke & Petersen har vundet entreprisen og har forpligtiget sig til at ansætte mindst syv lærlinge på renoveringssagen.

Aftalen med Landsbyggefonden indebærer, at den gennemsnitlige huslejestigning i Stadionkvarteret bliver på 110 kr. pr. kvadratmeter pr. år.

Eksempelvis vil lejligheder på 70 kvadratmeter i gennemsnit stige med 642 kroner om måneden. Hvis en plan til 1,2 mia. kroner alene skulle finansieres af afdelingen, ville huslejen stige væsentligt mere.

Helhedsplanen er opdelt i seks etaper. Renoveringen går i gang meget snart, og forventes at være afsluttet i oktober 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078