23948sdkhjf

Bispebjerg genbruger nedrevne bygninger

Dele af Bispebjerg Hospitals bygninger nærmest Tuborgvej lever videre i nye bygninger.
Da nedrivningen af bygningerne 13, 14, 47, 48 og 49 på Bispebjerg Hospital blev budt ud, så nedbrydningsfirmaet P. Olesen & Sønner ikke bare nogle gamle bygninger, der skulle fjernes. De så en mulighed for genbrug.

- Vi fik i licitationen en pris, som var under, hvad vi havde forventet, og hver en sparet krone kan jo bruges til at gøre det nye hospital og psykiatri bedre, siger projektleder Urd Nørgård-Nielsen fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Værdifulde mursten
For entrepriseleder Peter Olesen fra P. Olesen & Sønner var det helt naturligt at overveje genbrug, da han besigtigede bygningerne, der skulle rives ned:

- Bygning 14 er jo klassisk pavillonbygning, som fra starten er blevet samlet af otte stykker. Jeg ved af erfaring, at den slags bygninger sagtens kan bruges igen. Så jeg fandt en køber, der gerne ville overtage den, fortæller han og tilføjer, at også murstenene i de øvrige bygninger er penge værd:

- De gamle mursten kan vi sælge til det dobbelte af, hvad nye mursten koster. De gamle sten er mere værdifulde, fordi de passer bedre til eksisterende bygninger og derfor kan bruges til udbygninger og lignende.

Gamle bygninger får nyt liv
Bygningerne 13, 47, 48 og 49 bliver væltet relativt forsigtigt. Den store bygning 13 bliver den sidste, og den rives ned omkring 1. oktober. Herefter bliver murstenene sorteret og sendt til rensning.

- Vi forsøger altid at genbruge mest muligt fra de bygninger, vi river ned. Vi har også genbrugsbutikker med forskellige dele fra bygninger. Desuden kan gammelt træ blive til spånplader, og jern kan smeltes om. På den måde får det hele et nyt liv, siger Peter Olesen.

Inden bygningerne blev overdraget til nedrivning, var de allerede blevet finkæmmet for dele, som hospitalet selv kan genbruge. Alt fra sæbedispensere til dørlåse er skruet ned og gemt væk som reservedele til det bestående Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Når bygningerne i slutningen af året er væk, vil terrænet blive genoprettet. Arealet må gerne bruges, men det bliver den rå jord, der ligger tilbage, da det ikke kan betale sig at så græs, inden anlæggelsen af Akuthuset går i gang i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093