23948sdkhjf

M.J. Eriksson starter helikopterlandingsplads ved Herning

Lastbil efter lastbil med hver 15-20 kubikmeter jord på ryggen lægger lige nu grunden til Gødstrup-sygehusets kommende helikopterlandingsplads.
Et kæmpe hul skal fyldes med jord for at skabe den 400 kvadratmeter store cirkelrunde plads, hvor helikoptere af den type, som forsvaret anvender, kan hente og bringe patienter til det kommende superhospital, og det er M.J. Eriksson i færd med i disse dage.

Efter jordarbejdet vil resten af landspladsprojektet komme i udbud.

Region Midtjylland har på baggrund af flyvninger fra Skejby Sygehus til Aarhus Universitetshospital vurderet, at der årligt vil være ca. 360 starter og 360 landinger på den kommende helikopterlandingsplads i Gødstrup ved Herning.

Jordarbejdet forventes at være færdigt i oktober i år, og derefter mangler den sidste og afgørende finish. Helikopterlandingspladsen i Gødstrup forventes at stå helt færdig, når første etape af hospitalsbyggeriet er færdig omkring nytår 2018.

En frisk opgørelse viser i øvrigt, at landets tre akuthelikoptere har nok at se til. På landsplan er det opgjort, at helikopterne i første og andet kvartal af 2015 har fløjet 66 procent flere missioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11