23948sdkhjf

BIG: Skyskrabere sender vækst i vejret

Det er aktiviteterne i Nordamerika, der trækker vækstvognen hos Bjarke Ingels Group. Til gengæld var resultatet for tegnestuens kontor i København ikke tilfredsstillende i det seneste regnskabsår.
Bjarke Ingels Group er for alvor ved at gøre sit indtog på det amerikanske marked. I starten af juni blev den danske tegnestue udvalgt til at tegne det nye World Trade Center og for få dage siden blev stifter Bjarke Ingels omtalt som en af verdens mest betydningsfulde arkitekter i New York Times.

Omtalen kan også aflæses i den årsrapport for Bjarke Ingels Group A/S, som netop er blevet offentliggjort. Overordnet er bruttofortjenesten steget med 31 procent til 117 mio. kr. i 2014, mens resultatet efter skat lyder på 16 mio. kr.

København skuffer
Men graver man lidt i tallene, viser det sig, at det især er USA, der trækker vækstvognen for tegnestuen.

- Der var en positiv udvikling i aktivitetsniveauet i 2014, især på det nordamerikanske marked, hvilket betød at årets resultat på selskabets NYC-kontor var tilfredsstillende. Årets samlede resultat for selskabets CPH-kontor var positivt, men anses dog ikke for tilfredsstillende. Der skete en væsentlig forbedring i andet halvår 2014, og isoleret set udviste anden halvdel af 2014 overskud, hvilket forventes at fortsætte i det nye år, skriver BIG-ledelsen i årsrapporten.

Bedre resultater i år
BIG har brugt regnskabsåret på at samle Bjarke Ingels Group A/S, Bjarke Ingels Group NYC LLC samt B.I.G. Architecture D.P.C. som én samlet regnskabsaflæggende enhed.

Fokus har derfor været på at gøre selskabets operationelle procedurer mere professionelle. Lagt sammen med det nuværende ordreindtag og aktivitetsniveau gør det, at BIG forventer at komme stærkere ud af det indeværende regnskabsår.

- Ledelsen forventer, at den positive udvikling i aktivitetsniveauet vil fortsætte i 2015, og at selskabet vil nå tilsvarende eller bedre resultater som i 2014. Det nordamerikanske markeds interesse i selskabet øges fortsat, og det forventes, at dette marked vil vokse yderligere i 2015, hedder det i årsrapporten.

12 partnere
Det nye World Trade Center – som bærer projekttitlen 2WTC – er et af otte store projekter, som BIG har påbegyndt i år. Tegnestuen bygger blandt andre også for Google, ligesom et nyt regeringskvarter til regeringen i Norges hovedstad, Oslo, er under udførelse.

BIG består i dag af 12 partnere. Foruden Bjarke Ingels selv er der tale om Andreas Klok Pedersen, Finn Nørkjær, David Zahle, Jakob Lange, Thomas Christoffersen, Sheela Maini Søgaard, Kai-Uwe Bergmann, Beat Schenk, Jakob Sand, Brian Yang og Daniel Sundlin.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125