23948sdkhjf

Wicotec fjernkøler nyt megagrønttorv

En stor opgave inden for sin niche, vurderer firmaet, som løb med opgaven.
Wicotec Kirkebjerg har vundet en udbudsrunde og skal installere 2,2 km rør, som skal fjernkøle det kommende grønttorv, Copenhagen Markets, som er under opførelse i Høje Taastrup. En opgave til 5-6 mio. kroner.

- Vi laver også supersygehuse for et par hundrede millioner, så i den sammenhæng er det ikke så stort for os, men i denne niche, hvor vi taler fjernkøling, så er det en stor opgave, siger Henrik Frandsen, direktør hos Wicotec Kirkebjerg.

Fjernkøling er et område, der ”er sin vorden”, som Henrik Frandsen kalder det. For fem år siden fandtes det stort set ikke.

- Men vi forventer, at det vil vokse kraftigt. Der er opført en masse nye kontorhuse, som har hvert sit køleanlæg.

I kontorhuse er det bedre komfort, der er formålet. I det kommende grønttorv er det behovet for at opbevare blomster eller grøntsager i kølerum ved bestemte temperaturer. Økonomisk og miljømæssigt er der fordele ved fjernkøling, og man får en højere virkningsgrad, siger Henrik Frandsen.

Den overskudsvarme, som centralkøleanlægget skaber, vil blive udnyttet som fjernvarme af det lokale Høje Taastrup Fjernvarme, som leverer kølingen.

Det kommende grønttorv i Høje Taastrup er et byggeprojekt til en halv milliard kroner, som omfatter 67.000 kvadratmeter. Det skal åbne inden udgangen af i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094