23948sdkhjf

Rådgivende ingeniører sætter ny omsætningsrekord

Et stærkt hjemmemarked og stor erfaring med opgaver i udlandet øger omsætningen i den rådgivende ingeniørbranche for fjerde år i træk. Samtidig stiger indtjeningen.
De rådgivende ingeniørvirksomheder satte i 2014 ny omsætningsrekord i Danmark og internationalt. Det viser FRI’s brancheundersøgelse, der omfatter foreningens 326 medlemsvirksomheder.

I 2014 var branchens samlede omsætning i de danske selskaber på 12,2 mia. kroner, hvor den i 2013 var 11,5 mia. kroner. Det er fjerde år i træk, at den rådgivende ingeniørbranche har øget omsætningen i de danske selskaber.

- Der er ingen tvivl om, at kombinationen af et godt og stærkt hjemmemarked og stor erfaring med opgaver i udlandet giver branchen en god robusthed og gør den mindre følsom over for de konjunktursvingninger, der kan forekomme i enkelte lande, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.

Stigende overskudsgrad
Også indtjeningen er steget i forhold til 2013. I 2014 havde branchen en overskudsgrad på 6,7 procent mod 6,1 procent året før. En af forklaringerne er faldende personaleomkostninger. Undersøgelsen viser, at branchen generelt er blevet mere effektiv, og det viser sig på virksomhedernes bundlinje i form af en stigende overskudsgrad.

- Det er vigtigt, at virksomhederne er effektive – især når der i stigende grad skal konkurreres med udenlandske virksomheder både herhjemme og i udlandet. Det er også kommet til udtryk ved en fortsat konsolidering, både i Danmark og internationalt, siger Henrik Garver.

International ekspansion
Eksportomsætningen fra Danmark udgør ca. 2,3 mia. kroner, svarende til 19 procent af den samlede brancheomsætning. Hertil kommer omsætningen i udenlandske datterselskaber, der i 2014 var på 9,0 mia. kroner. Det er en fremgang på 2,3 procent i forhold til 2013.

- 2013 var en milepæl, hvor den internationale omsætning blev større end den danske. I 2014 er denne forskel blevet større, og med den ekspansion, som de danske rådgivende ingeniørvirksomheder har foretaget sidst i 2014 og i foråret 2015, vil udviklingen blive endnu mere tydelig, når vi ser på regnskaberne for 2015, siger Henrik Garver.

Pr. 1. januar 2015 beskæftigede FRI-medlemmerne 12.484 ansatte i Danmark og godt 12.700 i udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094