23948sdkhjf

"Byens Bro" skaber ballade i Odense

Forlig eller ekspropriation. En gangbro med handicapelevator er blevet et stridspunkt om ejendomsret.
Byens Bro, som åbnede 29. maj i år, skulle have bundet byen sammen ved at føre fodgængere og cyklister over baneterrænet, men for gangbesværede er det aldrig blevet til noget. En handicapelevator har nemlig aldrig har været i drift, fordi elevatorudgangen er opført på en privatpersons grund.

Det skriver TV2/Fyn på sin hjemmeside.

Det er blevet en tilspidset konflikt mellem Odense Kommune, som vil ekspropriere og jordejer Finn Thomsen, som nægter. Mandag mødtes parterne i en såkaldt åstedsforretning.

- Jeg synes det er en uheldig sag, men vi må finde en løsning på det, så vi kan komme videre. Byens Bro er rigtig flot og stort projekt. Det er rigtig vigtigt for byen. Den binder byen sammen på nye måder. Så det er rigtig vigtigt vi kommer videre og kommer i mål med broen, siger Brian Skov Nielsen (Enh), som er byrådsmedlem i Odense Kommune til TV2/Fyn.

I øjeblikket har Finn Thomsen tilbudt kommunen at købe hele grunden, inklusiv det område som kommunen vil ekspropriere.

Finn Thomsen mener, at kommunen allerede har bygget på hans område. Hvis kommunen ikke tager imod forliget, så vil Finn Thomsen slæbe kommunen i retten.

- Vi klager til planstyrelsen over den her eksproprition. Med den begrundelse at kommunen har opført trappeanlæg og elevatortårnet i strid med lokalplanen. Det må kommunen ikke, siger Finn Thomsen.

Inden tre uger vil byrådet tage stilling til, om elevatorpassagen skal eksproprieres fra Finn Thomsens ejendom.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094