23948sdkhjf

Allerød Station skal renoveres for 10 millioner

Den skal mere indbydende og tryg, siger DSB Ejendomme.
Allerød Station er midt i en omfattende renovering. Når håndværkerne er færdige, skal stationen ikke alene være mere indbydende og tryg at færdes på, der kommer også 40 ekstra parkeringspladser til bilisterne, og 40 ekstra parkeringspladser til cyklisterne.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det fortæller Anne Pilegaard, bygherre i DSB Ejendomme siger til Frederiksborg Amts Avis, at DSB Ejendomme lægger omkring 9-10 millioner kroner i renoveringen.

- Det er et ret omfattende projekt. Vi kommer næsten rundt over det hele, siger hun til avisen.

Også Allerød Kommune har betalt til projektet, nemlig 1,1 millioner kroner. Kommunens penge er øremærket til arbejdet med perron-tunellen, der er en del af genopretningsplanen for Lillerød Bymidte.

For bilisterne udvides de eksisterende parkeringspladser øst og nord for stationen, de er nemlig normalt fuldt belagt, mens cyklisterne får en ny parkeringssektion ud mod hovedgaden.

Udover istandsættelse af tunellen og mere parkeringen omlægges flere arealer, og der kommer nye belægninger. Der kommer adgang til perronen fra cykelparkeringen, og perronen får nye bænke og læskærme.

Samtidig skal de bedre adgangsforhold og læskure hjælpe til at sprede passagererne langs perronen, så de kommer hurtigere ind i togene. Og så lyset udskiftes på hele stationen til energisparende led-pærer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093