23948sdkhjf

Danske mursten hitter i udlandet

Især Tyskland og Sverige tager godt fra, men England har vist den største procentvise stigning.
Meget tyder på, at 2015 bliver endnu et fremragende år for dansk eksport af mursten.

Ifølge Kalk- og Teglværksforeningen tegner de foreløbige prognoser så lovende, at 2015 kan ende med det bedste eksportresultat i mange år.

- Der er en række økonomiske, driftsmæssige og miljømæssige grunde til, at tegl og mursten vinder frem på eksportmarkedet i disse år, fortæller Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen.

- I Sverige betyder konsekvenserne af klimaforandringerne blandt andet, at træbygningerne i det sydlige Sverige fra Stockholm og sydpå bliver for dyre i drift. En murstensbygning med tegltag er godt nok lidt dyrere at bygge, men koster til gengæld betydeligt mindre i vedligeholdelse. Over en årrække giver det en betydeligt bedre boligøkonomi, forklarer han.

I 2014 eksporterede teglbranchen cirka 54 millioner mursten, hvoraf cirka 30 millioner gik til Tyskland, mens Sverige aftog cirka 16 millioner. Mest bemærkelsesværdigt var udviklingen på det britiske marked, som voksede med intet mindre end 55 procent. Med cirka 3 millioner mursten er der dog fortsat et langt stykke på til de to store markeder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063