23948sdkhjf

Sidste udkald for grønne byggeløsninger

22 virksomheder har indtil videre fået støtte og rådgivning gennem Realdania-projektet ”Test”. Snart udløber ansøgningsfristen.
Det er ved at være sidste udkald, hvis innovative aktører i byggeriet ønsker at søge støtte til markedsmodning af nye bæredygtige løsninger gennem støtteordningen Test.

Den 9. september og 25. november 2015 ligger de sidste ansøgningsfrister, hvorefter støtteordningen lukker i sin nuværende form.

Ansøgning sker via Tests website , hvor man kan læse mere om ansøgningsprocessen og hvilke aktiviteter, der støttes.

Det sidste skridt er det sværeste
Selv om interessen for bæredygtighed generelt er stor, kan det være svært for byggeriets virksomheder at slå igennem på markedet med nye grønne produkter og løsninger.

- De nye ideer kommer ofte fra mindre virksomheder og rummer et stort potentiale for både virksomheder, kunder og ikke mindst miljøet, når det gælder om at tænke både nyt og bæredygtigt. Men vi ser også, at det er svært for virksomhederne at komme på markedet med de nye bæredygtige løsninger, siger Mikkel A. Thomassen fra Smith Innovation, som driver projektets faglige sekretariat.

Sidste skridt på vejen til markedet er ofte at få en løsning dokumenteret og testet, og mange bæredygtige løsninger går tabt, fordi det kan være svært – og omkostningstungt – at opnå de nødvendige godkendelser. Virksomheder kan derfor ansøge Test om økonomisk støtte til prototypeafprøvning, godkendelser, test og dokumentation samt 1:1 afprøvninger af udviklingsprojekter i byggeriet. Herudover kan Test yde rådgivning om eksempelvis forretningsplaner og patentsøgninger.

Omkring 100 virksomheder har siden projektets start i 2011 henvendt sig til Test, og 22 virksomheder har indtil videre opnået støtte til at markedsmodne et grønt udviklingsprojekt gennem ordningen. Ved udgangen af 2015, når projektet lukker i sin nuværende form, vil der være ydet støtte til nye bæredygtige løsninger i byggeriet for 20-25 millioner kroner.

Gratis seminarer for byggeriets virksomheder
For at dele ud af projektets erfaringer afholder Test i de kommende måneder en række af seminarer. Målgruppen er producenter og iværksættere, der ønsker at få indblik i nogle af de praktiske udfordringer ved at udvikle og markedsmodne nye løsninger til byggeriet.

Seminarerne finder sted i København den 25. august, 29. september, 10. november og 1. december 2015, og det er gratis at deltage.
Læs mere om: test
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094