23948sdkhjf

Negativ udvikling i byggesektorens forventninger

Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er faldet. Der er dog blandede forventninger til beskæftigelse og omsætning i perioden marts - maj 2008. El-installatører og malermestre har overvejende positive forventninger til perioden.
Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er faldet fra februar til marts. Den sammensatte konjunkturindikator faldt fra -1% til -3%, korrigeret for sæsonudsving. Indikatoren er en sammenvejning af forventningerne til beskæftigelse og ordrebeholdning.

Den sæsonkorrigerede indikator for beskæftigelse er faldet fra -2% til -5%, mens indikatoren for omsætning er faldet fra -1% til -3%. Indikatoren for ordrebeholdning er faldet fra 0% til -1%.

Virksomheder, der repræsenterer 16% af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyste ved udgangen af februar, at mangel på arbejdskraft var årsag til produktionsbegrænsninger. Det er et fald i forhold til sidste måned, hvor det tilsvarende tal var 19%.

De ikke sæsonkorrigerede branchefordelte indikatorer viser, at der er blandede forventninger til udviklingen for beskæftigelse og omsætning for perioden marts til maj 2008 i forhold til perioden december 2007 til februar 2008. El-installatører og malermestre har positive forventninger til både beskæftigelse og omsætning. Anden bygge- og anlægsvirksomhed har de mest negative forventninger til beskæftigelse og omsætning.

Alle forventer faldende tilbudspriser ved licitation.


Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094