23948sdkhjf

Hvem er byggeriets grønne frontløber?

Building Green-messen uddeler igen i år prisen ”Det Bæredygtige Element 2015”. Der er netop åbnet for indstillinger.
I lighed med sidste år hædrer Building Green en aktør, der har gjort en bæredygtig forskel for byggeriet. det sker, når prisen ”Det Bæredygtige Element 2015” uddeles for anden gang den 29. oktober på messen i Forum i København.

Prisen, som er blevet til i samarbejde med InnoByg, har til formål at sætte fokus på de idéer, resultater og visioner, der gør en forskel for at fremme bæredygtigt byggeri.

Som noget nyt kan de virksomheder og ildsjæle, produkter eller projekter, der fortjener hæder for deres grønne indsats, i år indstilles til prisen.

- Fælles for de ’bæredygtige elementer’, der kandiderer om at ende som finalister, er, at de skal have gjort en bæredygtig forskel, være et eksempel til efterfølgelse og have givet inspiration til byggeriet, fortæller netværksleder Kasper Lynge Jensen fra InnoByg.

Han er en del af den fagjury, som har til opgave at kåre vinderen. De øvrige medlemmer er stadsarkitekt Tina Saaby Madsen fra Københavns Kommune, formand for tænketanken Urban, Niels Bjørn, strategisk projektchef Lone Feifer fra Velux, forsker Harpa Birgisdóttir fra SBi samt partner Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects.

Et anerkendende skulderklap
”Det Bæredygtige Element” blev første gang overrakt på Building Green 2014, hvor prisen gik til virksomheden Gamle Mursten, som på fabrikkerne i Svendborg og Hedehusene via vibrationer ryster gammel mørtel af mursten, så de kan genanvendes i nye byggerier.

Helt i bæredygtighedens ånd valgte Gamle Mursten at donere præmien, bestående af en fælleshave sponseret af urban farming-virksomheden TagTomat, til et asylcenter for uledsagede børn på Langeland.

- Prisen udgør et anerkendende skulderklap til byggeriets grønne frontløbere. Og ved at hylde de gode eksempler, som det var tilfældet med Gamle Mursten 2014, håber vi ligeledes at inspirere andre til at fortsætte den bæredygtige udvikling, siger Henrik Ulander, adm. direktør hos Building Green.

Det Bæredygtige Element 2015” er åbent for indstillinger frem til d. 15. september kl. 12.00 via dette link: http://www.innobyg.dk/indstilling.aspx
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125