23948sdkhjf

Fejlbyggeri i Hvidovre skal rives ned

Et enigt økonomiudvalg vil tage skraldet og betale bilforhandler for at fjerne ulovligt råhus.
Hvidovre Kommune gav en ulovlig byggetilladelse, så en otte meter højt erhvervsbygning denne sommer rejste sig seks meter fra en privatvilla. Nu vil kommunen gøre det godt igen og betale hele regningen.

Et enigt økonomiudvalg i Hvidovre Kommune indstillede mandag til byrådet, at et igangværende byggeri hos en bilforhandler på Gammel Køge Landvej skal rives ned og genopbygges, så det overholder lokalplanen. Det sker efter en uge, hvor forvaltningen og borgmester Helle Adelborg har haft møder med både bygherre og naboer til byggeriet.

Byrådet i Hvidovre skal 14. august tage endelig stilling, og følges økonomiudvalgets indstilling, skal Hvidovre kommune betale bygherren for en nedrivning og en genopførelse.

Derudover skal kommunaldirektøren og forvaltningen gennemgå kommunens arbejdsgange og metoder i byggesagsbehandlingen. Det skal sikres, at Hvidovre Kommune ikke igen udsteder en ulovlig tilladelse, indstillede økonomiudvalget.

Lokalplanen for området foreskriver, at nybyggeri skal opføres helt tæt på Gammel Køge Landevej. I byggesagen har Hvidovre Kommune ulovligt givet tilladelse til at bygge længere inde på grunden.

Kenneth Bak, der er nærmeste nabo til byggeriet, klagede i juli over byggeriet, som begyndte i juni og som i hastig fart skød op ved siden af hans villa. Han er tilfreds med kommunens foreløbige indstilling og ville under ingen omstændigheder have accepteret en løsning, hvor bilforhandlerens nye bygning blev stående, fortæller han til Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095