23948sdkhjf

Rudersdal åbner sine offentlige bygninger

Ingeniørfirmaet Gaihede forbedrer adgangsforholdene i kommunale bygninger.
Rudersdal vil være fremme i skoene med at gøre kommunale bygninger tilgængelige for ældre, handicappede og barnevogne.

Senest har kommunen gennemført en større tilgængelighedsrenovering på en bygning fra 1920, der rummer Nærum Bibliotek og Historisk Arkiv. Ingeniørfirmaet Gaihede har ført det ud i livet i samarbejde med Rudersdal Ejendomme og med tilskud på 25 procent fra Energistyrelsens Tilgængelighedspulje.
.
Biblioteket har fået selvbetjening, og med en løfteplatform og en ændret indgangsportal kan alle nu uanset nedsat bevægelighed komme ind på biblioteket, hvis de bare har deres sygesikringskort til at åbne døren. Og siden åbningen i januar 2015 ser man nu kørestole, rollatorer og barnevogne på biblioteket.

- Renoveringen har gjort en forskel. Alle har nu mulighed for at komme ind på biblioteket og det historiske arkiv. Det er en stor tilfredsstillelse. Der er nu en bedre tilgængelighed, og det er udført på en måde, så det ikke skæmmer, siger Marianne Aastrup, som er chef ved Rudersdal Bibliotekerne.

For at få plads til løfteplatformen måtteman omlægge trappen og udvide den eksisterende trappe i granit med ekstra granit fra Bornholm. Ligesom der af hensyn til faldsikkerhed er ændret i formgivningen på det oprindelige smedejernsgelænder. Det betød, at den oprindelige trappes udtryk er bevaret, og liften fremtræder mere diskret.

Hos Gaihede mener arkitekt Birgitte Maltesen, at projektet i Nærum er et godt eksempel på de muligheder, der ligger på dette område.

- Tilgængelighed betragtes desværre ofte som en udfordring i en renovering, fordi mange bygherrer synes, det er for umuligt. Det er det ikke. Det kan og bør tænkes ind i alle renoveringer, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142