23948sdkhjf

JFP styrer mod nyt rekordår

Herning-entreprenøren har øget omsætningen i første halvår med over 25 procent – og indtjeningen følger med.
Jørgen Friis Poulsen A/S (JFP) satte i 2014 ny regnskabsrekord med et overskud på 37 mio. kr. efter skat ud af en omsætning på 583 mio. kr.

Meget tyder på, at den rekord bliver overgået allerede i år. I hvert fald har JFP formået at øge omsætningen i første halvår fra 278 til 353 mio. kr., og CEO Jesper Friis Kühlwein Poulsen forventer at nå en samlet omsætning på trekvart milliard for hele året.

Indtjeningen ser også ud til at følge med. Sidste års halvårsoverskud på 18 mio. kr. er således øget til 22 mio. kr., svarende til en overskudsgrad på 6,2 %.

- Det er klart, at vi glæder os over en stigende omsætning. Men mindst lige så vigtigt er det, at indtjeningen følger med – det giver ro og tryghed for medarbejdere, underleverandører og bygherrer, siger Jesper Friis Kühlwein Poulsen, der er anden generation i ledelsen af det familieejede firma.

Styr på væksten
JFP åbnede i 2013 en afdeling i København, og her er man kommet så godt i gang, at Jesper Friis Kühlwein Poulsen forventer, at omsætningen runder milliarden i 2016.

Men hos JFP, der er rundet af den midtjyske muld med rødder i Herning, er økonomisk vækst ikke et mål i sig selv:

- Det er helt afgørende, at vores kunder oplever os som troværdige. Det kræver, at vi har styr på detaljen, hvilket kræver, at vores vækst skal være styret. Vi har fokus på at egenkapital og omsætning følges ad. Og vi har fokus på at vi organisatorisk kan følge med væksten, siger direktøren.

- Samtidig er vi meget selektive i de opgaver, vi byder på, således at vi gør de ting, vi er gode til. Modsat har vi en formuleret risikoprofil, som beskriver den type opgaver, som vi på grund af risikoen slet ikke går ind i, tilføjer han.

På den måde kan JFP styrke sine kompetencer og erfaring inden for en række fokusområder. Et af disse er sygehusbyggerier, hvor JFP har vundet licitationer på både DNV Gødstrup og DNU Skejby.

- Når vi ser en vækstmulighed går vi målrettet efter den og får skabt os erfaring og referencer på området. Blandt andet er OPP-opgaver et af de områder, hvor vi ser mulighed for vækst, da man her ikke alene konkurrerer på pris men også på driftsomkostningerne, forklarer Jesper Friis Kühlwein Poulsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218