23948sdkhjf

Ministerium: BoligJob-ordning skaber kun 600 job

Et nyt skøn fra Skatteministeriet puster atter liv i debatten om BoligJob-ordningens effekt.
- I dette tilfælde sætter vi valgløftet over det faktum, at man nok godt kunne have brugt pengene på anden vis til at skabe flere job eller skabe job billigere.

Overblik: Forstå debatten på 2 minutter

Hvad diskuterer politikerne egentlig, og hvorfor kan økonomerne ikke blive enige om BoligJob-ordningens effekter?

Building Supply har samlet debattens hovedpunkter, så det er muligt at få et overblik på få minutter:

Fup og fakta om BoligJob-ordningen
Sådan sagde Venstres skatteminister Karsten Lauritzen (billedet) tirsdag på et åbent samråd i Folketinget.

Nu får han en slags opbakning fra sit eget ministerium, som i et svar til Jesper Petersen (S) skønner, at BoligJob-ordningen øger beskæftigelsen med 600 personer – og ikke de 5.000 personer, som flere gange har været nævnt i debatten.

”Vi har ikke løjet”
- Den milliard kroner, som boligjob-ordningen koster, kunne være brugt så meget bedre på dagsinstitutioner, sygehuse eller på skattelettelser til de laveste indkomster, siger Jesper Petersen som reaktion på Skatteministeriets tal.

Heller ikke De Radikale er imponerede:

- Det her understreger, at det rent ud sagt er penge ud af vinduet at bruge over en milliard på den boligjob-ordning, siger Martin Lidegaard til dr.dk.

Regeringspartiet Venstre mener stadig, at BoligJob-ordningen er en god idé. Den skal ses som en håndsrækning til danskerne, siger skatteordfører, Louise Elholm, som heller ikke kan se et problem i, at der er langt fra de 5.000 job til udmeldingen om 600 fuldtidsbeskæftigede.

- Vi har ikke løjet. Vi har hele vejen igennem sagt, at det var Dansk Byggeris tal. Så vi har ikke løjet. Vi har fået de tal, som vi har givet videre, siger hun til dr.dk.

Artiklen er en del af temaet BoligJob-ordning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094