23948sdkhjf

Albanibroen får nye elementer i dag

Central bybro i Odense skal gøres klar til kommende letbane.
I dag, mandag, skal en stor mobilkran løfte nye og stærkere broelementer på plads ved Albanibroen i Odense, som krydser Odense Å.

Det skal sikre, at Albanibro fremover kan bære vægten af to letbanetog og to lastbiler på én gang, skriver regionalavisen Fyens Stiftstidende.

Arbejdet gik i gang fra morgenstunden, og det vil vare det meste af dagen.

I de følgende uger skal de nye brodæk monteres, og den nye overflade, man som trafikant i fremtiden vil opleve, skal støbes.

Odense Letbane oplyser på sin hjemmeside, at arbejdet med at forstærke Albanibroen forventes at være overstået i begyndelsen af november, mens arbejdet med at flytte forsyningsledninger i den resterende del af Albanigade fortsætter indtil marts 2016.

Nu venter opgaverne
Derefter begynder arbejdet med at anlægge selve letbanen med skinner, stationer, køreledninger og så videre.

Letbanen håber på en stort antal interesserede firmaer, da vurderingen er, at det vil have en positiv betydning for de priser, der kan opnås.

Antallet af interesserede bydere vil dog først blive meldt ud om cirka en måneds tid, forlyder det fra kommunikationschef Benthe Vestergaard.

- Af hensyn til proces og til de enkelte virksomheder kan vi først nævne noget om antal, og hvem der er blevet kvalificeret, ultimo september, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Hovedleverandørerne forventes udpeget i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11