23948sdkhjf

Aarhus får 17.000 m² ny arkitektskole

Arkitektskolen Aarhus og Bygningsstyrelsen har taget hul på forberedelserne til en international idékonkurrence.
Staten, i form af Bygningsstyrelsen, og Aarhus Kommune, har indgået en aftale om vilkårene for et grundkøb på Godsbanearealerne. Aftalen sætter gang i opførelsen af det, der bliver den første nybyggede arkitektskole i Danmark.

Arkitektskolen Aarhus og Bygningsstyrelsen udskriver som startskud på processen en international idékonkurrence, der både skal give svar på hvordan den nye arkitektskole skal se ud, samt forslag til hvordan den kan indgå i en bymæssig sammenhæng.

Med aftalen i hånden forventer Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus at kunne udskrive konkurrencen om den nye arkitektskole, ”New AARCH”, i december 2015.

Startskuddet til ny bydel
Den internationale idékonkurrence kommer dog til at rumme meget andet end selve bygningen, der får en størrelse på 17.000 kvadratmeter.

Som en af de første indflyttere i den nye bydel på Godsbanearealerne får projektet mulighed for at sætte sit helt eget præg på udformningen af bydelen, og denne mulighed har Arkitektskolen Aarhus og Bygningsstyrelsen tænkt sig at udnytte.

Der er derfor indgået en helt aftale med Aarhus Kommune, hvor kommunen har indvilget i at reservere et areal, der er fire gange så stort som det, Bygningsstyrelsen skal købe.

Arealet bliver inddraget i idékonkurrence, hvor deltagerne skal give deres bud på en samlet, gennemtænkt plan for Godsbanearealerne med plads og rum til kultur, uddannelse, erhverv og byliv. Konkurrencen skal give løsninger på, hvordan fremtidens arkitektskole bliver integreret bedst muligt i området og hvordan omkringliggende funktioner som f.eks. cafeer, boliger eller andre offentlige institutioner kan understøtte et kreativt, bynært og dynamisk miljø. Den nye bydel tænkes samtidig sammen med resten af Aarhus by.

Alle løsningsforslag på udviklingen af bydelen, som idékonkurrencen indbringer, vil blive overleveret til Aarhus Kommune og skabe grobund for kommunes videre bearbejdning af området, som vil ske i tæt dialog med Arkitektskolen Aarhus og Bygningsstyrelsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109