23948sdkhjf

Billige boliger på vej til Ishøj

Sydkystens Boligselskab opfører 31 prisbillige rækkehuse og lejligheder til familier.
Næste sommer står 31 nye lejeboliger klar til indflytning på Fasanskellet i Ishøj. De er bygget efter et princip, som gør huslejen særligt lav, skriver den regionale netavis sn.dk.

Det er Sydkystens Boligselskab, som er en del af KAB, der opfører 31 nye rækkehuse og lejligheder, der primært henvender sig til familier.

Boligerne er opført efter princippet Almen+, som betyder, at huslejen er lav sammenlignet med andre tilsvarende boliger, men til gengæld skal beboerne selv stå for vedligehold af boligen og de tilhørende fællesarealer. Desuden er boligen mere spartansk indrettet. F.eks. skal de første beboere selv sætte skillevægge op efter behov, og køkkenet er kun indrettet med de mest basale nødvendigheder.

- På den måde er der en masse udgifter, som vi kan tage ud af projektet og gennemføre det til en billigere pris og dermed en billigere husleje, siger Henrik Lindegaard Bering, byggeprojektleder hos KAB, til sn.dk.

Boligformen kræver, at lejerne er villige til at tage sig af de praktiske opgaver som snerydning og græsslåning i samarbejde med naboerne. Derfor vil boligselskabet gerne sikre, at lejerne er indstillet på det. Folk får et meget større ejerskab over boligen, når de selv skal passe på den, lyder filosofien.

Samtidig er målet, at huslejen skal ligge 10 til 20 procent under prisen for en tilsvarende, ny bolig.

Der er rejsegilde 3. september, hvor byggeriet får besøg af Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078