23948sdkhjf

Konkursramt entreprenør spøger stadig i kulissen

Entreprenør- og Byggefirmaet Carlo Sørensen A/S er fortsat i spil som entreprenør på den multihal, der reelt var med til at koste virksomheden livet.
Multihallen ved Arena Nord i Frederikshavn var et af de to projekter, som var med til at koste eksistensen for Entreprenør- og Byggefirmaet Carlo Sørensen A/S, der tirsdag indgav konkursbegæring.

Læs også: Nordjysk entreprenør går konkurs

Dårlige beregninger kostede konkurs

Det var mangelfulde beregninger af to store projekter, som endte med at koste Entreprenør- og Byggefirmaet Carlo Sørensen A/S eksistensen.

Det bekræftede tidligere bestyrelsesmedlem Anders Braad tirsdag over for Nordjyske.

- De to projekter er blevet så meget dyrere, end vi havde regnet med. Vi må bare konstatere, at vi ikke har været dygtige nok til at kalkulere de projekter, siger Anders Braad, der udtaler sig på vegne af virksomheden.

Han vurderer endvidere, at det mest sandsynlige udfald på sagen er, at Frederikshavn Kommune må finde en ny entreprenør til at færdiggøre arbejdet med Multihallen ved Arena Nord, selv om Carlo Sørensen A/S blot var 2-3 uger fra at være færdige.
Alligevel kan det være selvsamme entreprenørvirksomhed, der ender med at bygge hallen med sportshaller og helsecenter færdig. Sådan lyder det fra Frederikshavns Kommune, der fungerer som bygherre på projektet.

- Vi forsøger at få skabt klarhed over hele situationen i de her dage, men som reglerne er, så har konkursboet ved kurator fem dage til at tage stilling til, hvorvidt de ønsker at færdiggøre projektet. Ellers kan vi ophæve kontrakten, siger Peter Munk, strategi- og arealudviklingschef ved Frederikshavn Kommunes Ejendomscenter, der fungerer som projektansvarlig for byggeriet.

Kommune håber på oprindelig entreprenør
Multihallen – der har en samlet pris på 29 mio. kr. – opføres som et OPP-projekt, hvor Frederikshavn Kommune bidrager med 23 mio. kr., mens Arena Nord selv har indskudt 6 mio. kr. Står det til kommunen, får Carlo Sørensen A/S lov til selv at færdiggøre det næsten fuldbragte byggeri.

- Vores interesse er selvfølgelig, at de folk, der har gået på projektet, også er dem, der gør det færdigt. Men viser det sig, at de ikke er i stand til at løse opgaven, skal vi have fundet nogen, der kan færdiggøre byggeriet for os, siger Peter Munk.

Ikke behov for ny totalentreprenør
Så sent som i fredags fik kommunen en delaflevering fra Carlo Sørensen A/S og tirsdag fulgte så en myndighedsgodkendelse, således at multihallen nu reelt kan tages i brug til et forestående arrangement i weekenden.

Peter Munk understreger da også, at det kun er småting, der mangler, før hallen står helt færdig.

- Umiddelbart er det opgaver i så lille et omfang, at det vil være nogle enkelte fag, vi skal have fat i. Og det vil nok i første omgang kunne håndteres i en dialog med de underentreprenører, der har været på opgaven, siger han om den plan B, som træder i kraft, hvis kurator ikke gør brug af muligheden for at bygge multihallen færdig.

Senest mandag regner Frederikshavn Kommune med at have skabt klarhed over, hvorvidt Carlo Sørensen A/S påtager sig opgaven med at færdiggøre byggeriet af multihallen.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra kurator Karsten Madsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141