23948sdkhjf

Lillebælt Gruppen vil opføre yderligere 140 lejligheder i Odense

Lillebælt Gruppen har sammen med det tidligere OAB opført 116 lejligheder på Østre Stationsvej. Nu vil de opføre yderligere 140.
Odense Projektudvikling (OPUS) og Lillebælt Gruppen står ifølge Odense Kommune for udviklingen af de nye boliger i den 14.000 kvm store karrébebyggelse, der varierer i højden med mellem 5 og 12 etager, skriver Byens Ejendom, nyhedsmedie for Videnscenter for Byudvikling.

Byggeriet skal opføres tæt på Odense Banegård og i umiddelbar tilknytning til det planlagte centerbyggeri Viva, som Steen & Strøm står bag.

Oprindeligt skulle arealet have været anvendt til et blandt bolig- og erhvervsbyggeri, men nu er planen ovevejende at bygge boliger. Samtidig ønskes et højere byggeri, end den gældende lokalplan for området tillader. Der er derfor blevet udarbejdet et nyt lokalplanforslag. Ifølge lokalplanforslaget vil bebyggelsen være en nyfortolkning af den klassiske karrébebyggelse.

- Facaderne mod Østre Stationsvej skal modsvares af de højeste facader på gadens sydside. Ved opførelse af hjørnebygninger skal der lægges særligt vægt på at markere hjørnet som en integreret del af husets arkitektur og bebyggelsens hjørner skal udformes med et tårnmotiv. Bygningerne vil fremstå med teglfacader, og der er mulighed for at anvende teglsten i farver og dimensioner, der varierer fra de traditionelle røde teglsten, lyder beskrivelsen.

By- og Kulturudvalget godkendte på et udvalgsmøde den 18. august 2015 en indstilling fra kommunens forvaltning om at sende lokalplanforslaget med tilhørende kommuneplantillæg i høring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094